glutenvrije pepernoten bij in Sint-intocht

Nog een paar nachtjes slapen en dan is Sinterklaas weer in het land!
Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Dit jaar zet hij voet aan wal in Groningen.

De Sinterklaasintocht is voor kinderen met coeliakie niet altijd makkelijk. Want al die pepernoten die je niet mag….
Daar is in Scheveningen en in Middelburg een oplossing voor gevonden!

Sint-intocht in Scheveningen

Bij de intocht zullen een aantal speciale Gluten Pieten meelopen. Zij hebben een speciaal pak aan en delen alleen glutenvrij strooigoed uit. Dit is belangrijk omdat het glutenvrije strooigoed niet in aanraking mag komen met de gewone pepernoten.

"We doen bij de intocht al veel voor mensen met een beperking, zoals gootjes over de kabels en invalidetoiletten. Maar zo´n glutenintolerantie is ook echt een serieus ding´, aldus Piet Boelhouwer, organisator van de intocht.

Wel zei de Sint tegen ouders van glutenvrije kindjes: 'Hier ligt een uitdaging voor u. Maak uw kindje herkenbaar als glutenvrij: met een mijtertje, een spandoekje of een bordje met de tekst: "Ik ben glutenvrij". Wat u maar wilt. Als de Gluten Pieten uw glutenvrije kind maar opmerken!

Yvette, van the Welsh Bakestone mag de pepernoten maken.
 

Bronnen: Omroep West, Telegraaf en NCV

Sint-intocht in Middelburg

"Mamma's staat garant voor een GLUTENVRIJE Sint intocht aanstaande zaterdag! Alle kindjes die GV (moeten) eten zullen ook heerlijke pepernoten krijgen van onze speciale GV Pieten die herkenbaar door de stad zullen lopen! Hoe vinden de Pieten de juiste kindjes? Ze herkennen elkaar aan helium ballonnen die je van te voren bij Mamma's kunt ophalen! Maar.. meer informatie volgt!
Gv is oke!
"

Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/mammas.middelburg

Sint-intocht in Wormer

"Sinterklaas houdt bij zijn intocht in Wormer op zondag 17 november om 14.00 uur rekening met kinderen die coeliakie hebben en alleen glutenvrije producten mogen eten. Hij heeft een speciale Piet aan zijn gevolg toegevoegd die glutenvrij strooigoed uitdeelt. Deze bijzondere Piet is tijdens de intocht niet te missen, omdat hij over zijn werkkleding een fel gekleurd hesje draagt met de tekst ‘Ik geef glutenvrij’."

Kijk voor meer informatie op: //m.dichtbij.nl/zaanstreek/artikel/3157153/-

Sint-intocht in andere plaatsen

En voor ouders en kinderen die niet naar bovengenoemde plaatsen gaan, heb ik tips op mijn blog Sinterklaas.

3 antwoorden naar “glutenvrije pepernoten bij in Sint-intocht”

 1. Dit maakt mij blij en misschien dat dit er voor zorgt dat er volgend jaar in nog meer plaatsen glutenvrije pieten rondlopen. Voorlopig stopt deze mama nog maar een zak glutenvrije kruidnoten in haar tas.

  Dus een dikke pluim voor de Mamma's in Middelburg en The Welsh Bakestone in Scheveningen!!!!

 2. Hoi Mirjam ook voor kindjes in het oosten van het land zullen er gv pietjes zijn.namelijk in elst gelderland  as zondag 17 november.Daar komen Sinterklaas en al zijn pieten o  13uur aan!

 3. Hoi Mirjam,

  Ik hoop dat heel Nederland daar een voorbeeld aan neemt, die kinderen horen er ook bij en moeten vaak wat missen met Sinterklaas en de moeders maar bakken.

  Kom maar op met de glutenvrije pepernoten in heel Nederland!!!

  Groetjes Gerda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*