De Albert Heijn verkoopt een heerlijke quinoa salade! Een tijd geleden stond hier een glutenvrij logo op, maar helaas hebben ze die er af gehaald. En sinds ik ziek werd de avond dat ik zo’n salade op had durf ik het niet meer te eten. Ik weet niet of ik ziek werd van de salade, het kon ook aan Rivella of een smoothie liggen. Maar ik durf niet meer…
Daarom heb ik deze salade zelf, echt glutenvrij, na gemaakt.
Ingrediënten:

- 1 kopje quinoa
- 1 kopje groentes
volgens het origineel sojabonen, wortel, tuinerwt en broccoli, maar ik gebruikte groentes die al in mijn koelkast lagen: 1/2 groene paprika, 1 stengelui en 3 bladen Chinese kool. - Soja-gember-sesamdressing*,
- 3 el olijfolie,
- 1 el witte wijn azijn,
- 1/2 el lijnzaad,
- 1 el pompoenpitten,
- een klein handje pistachenoten en amandelen,
- korianderblad (deze had ik helaas ook niet in huis)
* Soja-gember-sesamdressing:

- 2 el gembersiroop
- 1 el glutenvrije soyasaus
- 1/2 tl zout
- 1/2 el sesamolie
- sap van 1/2 citroen
- 1 el sesamzaad
- 1 teentje knoflook, geperst
Bereiding:
- Kook de quinoa volgens de verpakking;
- Snijd de groentes in zeer kleine stukjes (brunoise);
- Maak de dressing: meng alle ingrediënten door elkaar;
- Meng de quinoa, de groentes, de dressing, de olijfolie, de azijn, de pompoenpitten en de lijnzaad door elkaar;
- Top af met de noten en de koriander;
- Eet smakelijk!