Glutenvrije traktaties (#wijbloggenglutenvrij)

Glutenvrije-traktatie-Eva-7 jaar

Het is coeliakiemaand!
Vorig jaar trakteerde ik vaak in mei:

 • Mijn collega’s, omdat ze altijd zo goed rekening houden met mijn dieet;
 • Mirthe’s juffen, omdat ze altijd zo goed rekening houden met haar dieet;
 • Eva’s klasgenootjes, tijdens haar spreekbeurt over coeliakie;
 • En nog een keer Eva’s klasgenootjes, omdat ze jarig was.

De meimaand is dus een goede maand om eens op een rijtje te zetten hoe je goed glutenvrij kan trakteren. Hieronder vind je veel voorbeelden, uitleg, het nood-traktatietrommeltje en de links naar 6 andere glutenvrije bloggers die vandaag over glutenvrij trakteren schrijven.

Trakteren op het werk

Als ik op mijn werk trakteer, bak ik meestal een appeltaart en nog een andere taart. Vooral de appeltaart valt goed in de smaak en mijn collega’s vragen er regelmatig naar (en bieden appels en eieren van eigen kweek aan).

Soms haal ik een taart, bijvoorbeeld bij Ikea of bij de Sligro.

Een hele leuke en makkelijke is wat vers fruit (gesneden en schoon gemaakt) en een reep chocola in stukjes. Op een leuk bordje heb je zo een hele leuke traktatie. En (bijna) iedereen mag dit hebben! (Ook mijn collega met diabetes, mijn collega die Halal eet en mijn collega die vind dat ze niet mag snoepen).

Vorig jaar trakteerde ik voor de coeliakiemaand met de extra gebakken cakejes voor Eva’s spreekbeurt. Kon ik meteen zelf ook weer wat uitleg geven ;-).

glutenvrije-cakejes

Trakteren op school

Voor een Uitleg over coeliakie op school maakte ik een lijst met voorbeelden voor glutenvrije traktaties. Hierop staan vooral makkelijke traktaties.

Zelf maak ik het iets moeilijker: Meestal fruit voor Eva (zomerkind) en leuk verpakte popcorn voor Mirthe (winterkind). Een blog met wel 11 voorbeelden vind je hier.

glutenvrije-traktatie-Eva-9

glutenvrije-traktatie-Mirthe-6

Nood traktatie-trommeltje

Mirthe heeft een traktatietrommeltje in de klas. Voor als de andere kinderen een traktatie krijgen die niet glutenvrij is. Hier zitten een aantal snoepjes in (want niet iedere ouder houdt zich aan het gezonde-school-beleid), maar ook gezonde traktaties.
Wat kan je in een gezond traktatietrommeltje stoppen? Je leest het in mijn blog Gezonde traktatietrommeltjes.

glutenvrij traktatietrommeltje

Wie doen er deze maand mee met #wijbloggenglutenvrij?

logo #wijbloggenglutenvrij

Elke maand schrijven glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp. Ieder op zijn/haar eigen blog. Dat is #wijbloggenglutenvrij.
Deze bloggers hebben deze maand ook een blog geschreven over glutenvrij trakteren:

 1. Annemiek Nauta – uitbundige milkshake
 2. Bakers and fakers – 3 prachtige, gezonde traktaties
 3. Rose a licious – lijst met voorbeelden
 4. Smaakvol glutenvrij – lijst met voorbeelden
 5. Doe mij glutenvrij – 3 cakes en brownies
 6. Home of comfort – hapjes tijdens verjaardagsfeestje

2 antwoorden naar “Glutenvrije traktaties (#wijbloggenglutenvrij)”

 1. Leuk al die tropische parapluutjes in de traktatie want zo lijkt iets nog leuker natuurlijk! Ook vind ik dat trommeltje in de klas handig want zo wordt een kind nooit compleet buitengesloten. Ik ga dit onthouden voor als wij ooit kinderen krijgen en zij coeliakie en/of een lactoseintolerantie hebben.

 2. Pingback: Glutenvrije traktaties #wijbloggenglutenvrij - Smaakvol Glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*