Glutenvrije voornemens 2021 gehaald?

Mijn eerste blog van dit jaar waren mijn 17 glutenvrije voornemens voor 2021.
Hoe staat het met deze voornemens? Heb ik ze gehaald?

Voornemens voor mijn blog

 1. Interessante blogs blijven schrijven over de medische kant van coeliakie:
  Ik heb dit jaar 5 blogs geschreven hierover: Hoeveel mensen met coeliakie eten NIET glutenvrij; Een broodrooster delen, is dat veilig?; Reactie op gluten minder heftig na diagnose; Coeliakie en lactose-intolerantie en Door yoga darmen helpen ontspannen.
 2. Nieuwe interviews plaatsen om nog meer een gezicht te geven aan de diversiteit die coeliakie heet.
  Helaas heb ik dit jaar geen enkel interview geplaatst…
 3. Meer reviews schrijven over glutenvrije kookboeken.
  Ik beschreef dit jaar 3 (glutenvrije) kookboeken: Geniet Glutenvrij van Stefan Verhoeve en Ilona Punt, Puur natuurlijk leven van Mirjam Henzen en Recepten voor Liefde en Moord van Sally Andrew.
 4. Met mijn dochter(s) de serie Kid kookt glutenvrij maken.
  Zijn we nog niet aan toe gekomen…

Voornemens voor bezoek aan (glutenvrije) horeca en winkels

 1. Met manlief naar B&B La Hortensia in Santpoort, en dan lekker op de fiets naar Heemskerk voor een uitgebreide (afhaal?) lunch bij glutenvrij restaurant Klein geluk ontbijt & lunch en naar restaurant Sea You aan de pier van Velsen-noord. En op de terugweg naar huis natuurlijk langs Craft Amsterdam voor de lekkerste glutenvrije croissants!
  In februari hadden we heerlijke, onbezorgde, relaxte dagen bij B&B La Hortensia. Helaas was de horeca gesloten, maar we gingen wel naar restaurant Sea You voor afhaal.
  In mei waren we in Egmond, weer in de buurt van Klein Geluk, maar weer schopte andere plannen een bezoekje aan deze volledig glutenvrije Lunchroom in de war.
  Maar in augustus gingen dochterlief en ik tijdens een glutenvrije citytrip in Amsterdam wel eindelijk naar Craft!

 2. Naar De Steakerij met mijn vriendin A. en onze gezinnen. Dit buffetrestaurant in Drenthe is volledig glutenvrij!
  Komt voor volgend jaar weer op mijn verlanglijstje!
 3. Naar The Food Club voor een glutenvrije High Wine met vriendin E.
  Komt voor volgend jaar weer op mijn verlanglijstje!
 4. Met mijn ouders naar Sync Ok, bakery cafe in Deventer.
  Ik ben nog steeds niet bij Sync Ok geweest, maar mijn ouders komen er regelmatig om voor ons lekkere taartjes te halen.
 5. Naar vriendin A. in glutenvrij Assen en dit keer wel langs de Ruttmans, de glutenvrije winkel.
  In mei was ik weer in Assen. Helaas was Ruttmans die dag dicht…
 6. Een dagje naar Amsterdam met vriendin R. en dan lunchen bij glutenvrij café en winkel G in West, croissants (en ander lekkers) halen bij glutenvrije bakker Craft Amsterdam en dineren bij glutenvrije pizzaria Mastino V of bij glutenvrij restaurant Bloem eten en drinken.
  Ik ging niet met vriendin R. naar Amsterdam, maar met mijn dochter. Omdat zij Amsterdam erg druk vond, hebben we weinig uitgevoerd van het lijstje.
 7. Met mijn broer naar Foodbar Miss Nice Banana in Gouda.
  Komt voor volgend jaar weer op mijn verlanglijstje!
 8. Of naar 1 van de andere volledig glutenvrije restaurants en winkels in Nederland.
met een delegatie van het team van Gelukkig & Glutenvrij hadden afgesproken bij Rose & Vanilla in Utrecht.

9. Afgelopen jaren ging ik regelmatig uit eten. Dat was echter meestal buiten mijn eigen stad (glutenvrij in Amersfoort). Dit jaar wil ik wat vaker in eigen stad uit eten. Bijvoorbeeld bij Rauw, bij Broodatellier, bij Pompei en bij Madonna.
Nou, dat had ik goed te pakken! Ik heb mijn angst overwonnen om (glutenvrij) eten te bestellen en omdat we door corona grotendeels thuis bleven, gingen we ook regelmatig in eigen stad uit eten (of afhalen). De heerlijke pizza van Pizza van Restaurante Pizzaria Pompei, souvlaki en vegetariana bij Gyros Amersfoort, Friet en snacks van  Kwalitaria Lekkerrr, Friet en snacks van Cafetaria ’t Hoekje, Friet van Hakze, IJsje met glutenvrij hoorntje bij IJs van Vitelli, IJsje met glutenvrij hoorntje bij San Marco, Indische rijsttafel van Rumah makan melati, heerlijk Mexicaans bij Marimba, Lunch bij Van der Valk A1, een klein feestje bij Sushi Today en chocolademelk met appeltaart bij Madonna.
Rauw ben ik helaas nog niet geweest. Komt op mijn lijstje voor volgend jaar ;-).

Overige glutenvrije voornemens

 1. Samen met de NCV een Eerste hulp bij coeliakie maken. (Online) presentatie? Iets anders? Ik zou op de Nederlandse Coeliakie Dag 2020 een presentatie geven, helaas ging deze door de corona maatregelen niet door.
  Nog niet aan toe gekomen.
 2. Regelmatig een recept maken van mijn lijst Recepten te maken.

3. Op een gezond BMI komen.
Mede dankzij mijn corona-besmetting (die heel veel energie kost), ben ik nu op weg naar een gezond BMI.

4. En als laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste: Verder met het magazine Gelukkig & Glutenvrij. Een Paas-editie? Een gedrukte editie? We zijn hard aan het brainstormen!
We hebben nog 1 zomernummer gemaakt, maar helaas was daarna de koek op.
We zijn nog aan het nadenken over een vervolg op een andere manier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*