Glutenvrije zomervakantie 2018 deel 2, Nijmegen

Dit jaar bestond onze (glutenvrije) zomervakantie uit 3 delen: Eifel, Nijmegen en Dordrecht. Vandaag kan je lezen over het tweede deel, onze veel te warme vakantie bij Nijmegen. Lees over het Afrikamuseum, het Openluchtmuseum en glutenvrij restaurant De Ontmoeting.

Onze camping was bij Groesbeek. Een leuke camping bij een boer. De kinderen (en wij ook) mochten mee helpen met melken, kalfjes voeren, meerijden op de trekker. Erg mooie omgeving, ik heb een paar prachtige wandelingen gemaakt. Onder andere een paar deeltjes van het Pieterpad gelopen. Maar de camping had erg weinig schaduw. En dat is midden in een hittengolf niet fijn. Onze tent stond van 6 uur ’s ochtends tot half 10 ’s avonds in de brandende zon. Geen zwemwater in de buurt en niet even snel afspoelen onder de douche omdat deze op muntjes werkte.

Al op de tweede dag besloot ik dat ik weer naar huis wilde. Uiteindelijk hebben we nog wel 4 nachten op de camping gestaan, maar we zijn bijna elke dag gevlucht voor de hitte.

Eigen producten

Ondanks dat we maar een weekje in het buitenland hadden gezeten, was het fijn om weer terug in Nederland te zijn. Weten wat er in de winkels te koop is, de juiste limonade, de juiste boter. Mijn kids zijn nogal pietluttig daarover…

Afrika-museum glutenvrij

glutenvrij-afrikamuseum

Met deze temperaturen moesten we natuurlijk naar het Afrika-museum. Bij het buitenmuseum ben je in een uur of 2 wel uitgekeken. Maar gelukkig waren er veel workshops te doen op de dag dat wij er waren: verzorgingsmaskers maken, baksteken maken, batik doekjes maken en onze dochters namen een heerlijke duik in een leembad. Echt een leuk dagje uit!

In het museum is een Chopbar, waar je wat snacks kan kopen. Wij aten er een ijsje, maar je kan er ook bijvoorbeeld chips en m&m’s glutenvrij krijgen.
Net buiten het museum is Restaurant ‘De Kalebas’. Wij zijn daar niet geweest, en ik kan nergens vinden of je daar glutenvrij kan eten.
Wij gingen namelijk eten bij HET glutenvrije restaurant van Nederland.

De Ontmoeting, glutenvrij restaurant

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. En alles volledig glutenvrij!

ontmoeting-glutenvrij-restaurant

Ontmoeting-glutenvije-tapas

Ontmoeting-glutenvrije-maiskolf

ontmoeting-meehelpen

ontmoeting-glutenvrij-toetje

ontmoeting-keuzes

ontmoeting-glutenvrije-beoordeling

Kijk voor nog meer 100% glutenvrije restaurants op mijn lijst.

Openluchtmuseum glutenvrij

Ik had gelezen dat je bij het Openluchtmuseum glutenvrije poffertjes kan eten.
Helaas, toen wij er waren er geen poffertjes. Geen glutenvrije poffertjes, maar ook geen gewone poffertjes. Met de tropische temperaturen was bakken bij zo’n hete plaat onverantwoord. Gelukkig was de Frietbakkerij wel open en konden we daar heerlijke glutenvrije frietjes krijgen.

openluchtmuseum-glutenvrij

Volgens de website van het museum zijn ook in het Canon Café en de Hanekamp glutenvrije producten te krijgen.

En die poffertjes zijn een goede reden om nog een keer terug te gaan. We zijn nog lang niet uitgekeken in het museum!
(Ook omdat we al een paar uur hebben doorgebracht in het binnenmuseum bij De Canon van Nederland, en minder tijd over hadden voor het buitenmuseum.)

3 antwoorden naar “Glutenvrije zomervakantie 2018 deel 2, Nijmegen”

  1. Pingback: Lijst: Glutenvrij op vakantie | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*