Groot verschil na 3 dagen glutenvrij

Ik volg het dieet nu 3 dagen en voel nu al verschil! 
Mijn diarree is zo goed als gestopt en ik heb nauwelijks buikkrampen meer! Alle andere klachten zijn er overigens nog wel, die zullen pas verdwijnen als mijn darmvlokken weer een beetje zijn aangegroeid…

Wel moet ik nu (vanwege een ernstig ijzer tekort), naast mijn ijzerpillen, ook veel rood vlees gaan eten. Bah! Erik vind het wel leuk en lekker, biefstuk op doktersrecept, en schept er zelfs over op tegen zijn collega’s. Maar ik hou helemaal niet van grote stukken vlees en zeker niet van rood vlees! Eet normaal regelmatig een dag vegetarisch, en als we wel vlees eten, dan maar kleine stukjes… 

Gister ben ik met mijn ouders naar de reformwinkel geweest. Daar was een heel schap met glutenvrije etenswaren: Glutenvrije koekjes, glutenvrije pasta’s, glutenvrije muesli,
glutenvrije muesli-repen… En glutenvrij brood kan ik gewoon bij de bakker om de hoek halen! Moet ik (en iedereen waar ik ga eten) alleen nog heel erg goed etiketten lezen: In veel pakjes komt bv zetmeel voor…

Tot nu toe vind ik het alleen nog maar heel fijn dat ze de gluten-allergie hebben gevonden! 
Ik weet wel dat het moeilijk word en dat ik het erg verveld ga vinden dat ik bepaalde dingen niet mag eten, maar tot nu toe vind ik het alleen erg leuk om informatie uit te zoeken, om te kijken wat ik wel mag eten en heb ik eindelijk weer plezier in koken!

Ik had al het vermoeden dat ik een voedsel-allergie had, en wist ook dat het iets moest zijn wat je ongemerkt elke dag binnen krijgt. Dus eigenlijk was alles verdacht… Nu kan (en moet) ik weer volop genieten van alles wat ik eet en kan ik eindelijk weer gaan aankomen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*