Het Kinder kook- en bakboek: Flapjacks

het kinder kook- en bakboekIn de eerste vakantieweek, wilde Eva iets maken uit 'haar' kookboek. Het is een kookboek dat ze bij oma heeft gevonden en vroeger van papa was. Ik had het vroeger ook en heb er heel veel uit gemaakt!
Helaas zijn de meeste gerechten voor Eva niet geschikt om te maken. Omdat zij het niet lekker vindt, omdat het nog te moeilijk is om alleen te maken, of omdat er gluten in zitten.
Nu hadden we flapjacks ontdekt. Ideaal voor een glutenvrije snack!

Dit kookboek is ouderwets, maar leuk vormgegeven. De ingredienten, maar ook de keukenatributen, zijn allemaal getekend. Zois voor dochterlief goed te zien wat ze nodig heeft. Ook nu ze nog nauwelijks kan lezen, kan ze veel recepten wel zonder hulp maken. De moeilijkheid van de recepten zijn aangegeven doormiddel van 1-2-3 sterren in de muts van de kok. 

Eerder heeft Eva al met veel succes recepten uit dit kookboek gemaakt: vlaflip, spiesjes, appel-schildpadjes.
Echter, dit recept was geen succes. Na de aangegeven baktijd, waren de flapjacks nog niet klaar. En na 5 minuten extra waren ze verbrand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Binnenkort gaan we het recept van Miss Glutenvrij proberen. Dat heeft vast meer succes!

2 antwoorden naar “Het Kinder kook- en bakboek: Flapjacks”

  1. Hallo Mirjam,

    Dit boek had ik als kind ook en er met veel plezier uit gebakken. Ik heb het ooit uitgeleend en nooit meer terug gekregen. Sindsdien ben ik er naar op zoek. Mag ik van jou het ISBN nummer? Dan kan ik het hopelijk weer ergens bestellen.

    Alvast bedankt!

    Met vriendlijke groet,

    Rianne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*