Hoe start je een glutenvrije blog?

logo #wijbloggenglutenvrij

Een glutenvrije blog starten, naast die meer dan 50 actieve glutenvrije blogs die er al zijn. Je moet het lef maar hebben… Heb jij dat lef? Lees dan vooral even door!

Ikbenglutenvrij.nl bestaat meer dan 10 jaar. Ik heb in die jaren heel wat glutenvrije blogs zien komen en gaan. Sommigen hielden het bij een handje vol artikelen, anderen hadden een project van een jaar en nog weer anderen hadden na jaren actief bloggen er (opeens) genoeg van. Sommigen van deze blogs staan (gelukkig!) nog online. Anderen helaas niet meer.

Waar moet je over nadenken voor je glutenvrij gaat bloggen?

 1. Waarom ga je (glutenvrij) bloggen? Is dat om te verwerken, om informatie te delen of om een andere reden? Bedenk goed van te voren wat jouw doel is.
 2. Lees veel andere blogs, lees de coeliakie forums. Voor voorbeelden en om te weten wat er leeft. Er zijn glutenvrije bloggers die dat niet doen, die authentiek willen blijven of daar geen tijd aan willen besteden. Ik zelf vind het een must. Ik vind het knullig om een bijna gelijk artikel op een andere blog te zien. Want authentiek word je er zelden van als je de andere blogs niet gelezen hebt…
 3. Wil je bloggen om informatie over coeliakie te delen met vrienden en familie? Op de site van de Nederlandse coeliakie vereniging staat heel veel informatie, bijvoorbeeld Ik krijg glutenvrij bezoek, wat nu? en Handige informatie voor kinderopvang en school.
  En kijk ook eens bij mijn blogs Wij gaan weer glutenvrij naar school en Brief voor familie en vrienden.
  Bedenk daarna nogmaals of het toegevoegde waarde heeft om een eigen site te beginnen.
 4. Weet heel goed wat glutenvrij in houdt. Bijvoorbeeld: Ik kom nog te vaak blogs tegen die mijn ‘spelt-test’ niet overleven. Bij de spelt-test type ik het woordje spelt in bij de zoekbalk. Als spelt als ingredient wordt gebruikt bij een recept, is de blog dus niet glutenvrij…
 5. Wil je veel lezers? Wil je producten/geld verdienen met jouw blog? Bedenk dan goed of jouw blog een aanvulling is op de al bestaande glutenvrije blogs. En bedenk dat glutenvrij bloggen geen vetpot is. Ook de meeste leveranciers doen dit uit passie, niet uit commercieel oogpunt.
 6. Als je besluit om te gaan bloggen, kijk dan ook eens bij #wijbloggenglutenvrij. Wij vinden het leuk als je je bij ons aan sluit!
 7. Tenslotte de belangrijkste: Doe het alleen als je het echt leuk vindt!

Kijk voor algemene blogtips eens op Blogtrommel. En dan met name deze blog: 8 fouten in je eerst jaar bloggen, maak ze niet!

Heb jij nog aanvullingen? Ik hoor ze graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*