IJshoorntje uit de zandbak!

Al een tijdje liep ik te denken: Hoe moet dat in de zomer, als we ergens een ijsje gaan eten? Meestal is het ijs zelf nog wel glutenvrij te krijgen. Maar dat hoorntje natuurlijk niet.
En ijs uit een hoorntje is 10 keer lekkerder dan ijs uit een bekertje. Uit een hoorntje kan je namelijk likken en happen.
Natuurlijk kan ik (als we een ijsje gaan halen) zelf glutenvrije hoorntjes meenemen. Maar een ijsje halen gaat meestal onverwachts. En hoorntjes die altijd in mijn tas zitten, hebben waarschijnlijk een korte levensduur…

Tot ik afgelopen maandag een ingeving kreeg. Ik was bij Speelboek en zag daar zandbak ijshoorntjes, met een plaatje van echt ijs. Dat is het! Die zijn stevig, die gaan niet zo snel kapot in mijn tas!
En, die hebben we nog in de zandbak liggen. Even in de vaatwasser en klaar voor gebruik.

NB: Er zijn ook ijssalons die ijs uit glutenvrije hoorntjes verkopen! Zie mijn blog IJs met hoorntje

2 antwoorden naar “IJshoorntje uit de zandbak!”

  1. Dat is een mega goed idee! Het zou mij niets verbaze als mijn glutenkinderen ook een ijsje uit de zandbak willen, loop ik de hele zomer met drie van die hoorntjes te sjouwen ;-). Dank voor de tip!

  2. Pingback: IJs met een glutenvrij hoorntje! | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*