International Year of the Quinoa

FOA (Food and Argiculture Organization of the United Nations) heeft 2013 uitgeroepen tot jaar van quinoa!

 Quinoa

Quinoa is gezond en heeft hoge voedingswaarden. Het past zich makkelijk aan aan verschillende grondsoorten en vormt daar een belangrijke bijdrage in de strijd tegen armoede, honger en ondervoeding. FAO ziet dit pseudograan als een belangrijke potentiële voedingsbron voor toekomstige generaties.

Leuk bericht! Ik las het op de site van het NRC.

Ik schreef al eerder over quinoa (klik hier voor het bericht), maar ik doe er nog steeds weinig mee. Voornamelijk omdat ik geen goede recepten kan vinden, recepten waarvan ik denk dat ze door man en kinderen ook gegeten worden. Dus geen salades. En ook geen ondefineerbaar prutje.
Vandaag ging ik weer eens op zoek naar zulke recepten. Ik vond:

 

Eén antwoord op “International Year of the Quinoa”

  1. Pingback: Eet ideeen | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*