Joop’s glutenvrij komt terug, help mee!

Begin dit jaar werden wij opgeschrikt door het bericht dat Joop Siervogel van specialetaarten.nl en glutenvrijetaarten.nl ging stoppen. Hij maakte prachtige glutenvrije taarten, door velen geliefd, bij vele winkels verspreid door het land te koop. Helaas was de omzet niet groot genoeg om door te kunnen zetten.

Vandaag kreeg ik een email dat ze een ‘doorstart’ gaan maken! En wel bij Glutenvrij en Meer in Heemskerk. Maar daarvoor hebben ze hulp nodig. Lees verder hoe jij kan helpen.C:\Users\Marjan\OneDrive\Mijn Documenten\Mijn Documenten\LOGO GeM en GSE\logo GEM 27052016 drukwerk CMYK.jpg

“Wij van Glutenvrij en Meer denken heel veel klanten blij te maken met het feit dat Joop van Joop’s Glutenvrij vanaf 16 april ons team komt versterken en in onze bakkerij zijn producten gaat bakken samen met onze eigen ploeg.
Dit vraagt wel de nodige aanpassingen, de verbouwing van de winkel is daar één van. Het aanpassen van de stroomvoorziening en uitbreiding van het machinepark hoort daar ook bij en alles bij elkaar is het voor ons een grote investering. Wij werken vanuit de filosofie producten van een goede kwaliteit te leveren tegen een zo betaalbaar mogelijke prijs en dan is er geen ruimte voor grote reserves.
Dat betekent dat er geld van buitenaf bij moet komen en dan kunnen we bv gebruik maken van de diensten van een bank. De banken staan nog steeds niet te trappelen om met name kleine ondernemers van geld te voorzien en vragen dan ook vaak een hoge rente. We denken dat we het anders kunnen oplossen en geven liever onze klanten het bedrag dat we anders aan rente kwijt zouden zijn. Dit willen we doen door middel van

Crowdfunding

Dat betekent dat we onze klanten een inleg vragen van € 250,00, door ons terug te betalen op de volgende manier:
– elke week € 2,50 korting gedurende 2 jaar,
– 1 x per kwartaal koek voor € 4,00 en
– 1 x per jaar gebak voor € 12,00.

Hiervoor komt een stempelkaart.
Het is de bedoeling dat de korting per week verstempeld wordt, maar het kan ook € 10,00 per 4 wkn ( achteraf). De totale kortingsperiode is verspreid over 130 weken, er is dus een uitloop van 26 weken. Op die manier krijg je € 316,00 terug voor de inleg van € 250,00 en dat is een rendement van 26 %. Dat is veel hoger dan de bank op dit moment op spaargeld geeft.
De begroting voor de verbouwing is € 25.000,00 en we hopen dat iedereen ons wil helpen dit bedrag bij elkaar te krijgen.

Inschrijving kan via het inschrijvingsformulier en kan direct beginnen, de voorwaarden staan apart vermeld. De leenovereenkomst wordt per mail verzonden en na verwerking van de betaling ligt de stempelkaart in de winkel, op naam en genummerd.

Crowdfunding is niet zo veilig als geld op je spaarrekening, maar we zijn in de glutenvrije wereld een stabiele factor en goed glutenvrij brood en lekker banket zal er altijd nodig zijn.
Crowdfunding kent geen waarborg zoals bij een bankrente.
We kiezen bewust voor een eigen crowdfundingscampagne, grote crowdfundplatforms hebben een hoge kostenfactor (10 – 12 %) en dat proberen we te vermijden. Het risico voor deelname wordt niet groter of kleiner.

We hopen dat iedereen ons initiatief zal steunen en zien de inschrijvingen graag tegemoet.
Daardoor kunnen we een breder brood- en banket assortiment bieden, zodat een glutenvrij dieet een nog gewoner deel van je leven wordt.

Glutenvrij en Meer
Ambachtsring 23c
1969 NH Heemskerk
info@glutenvrij-en-meer.nl
tel 06-53973945, vr/zo 0251-231022″

Eén antwoord op “Joop’s glutenvrij komt terug, help mee!”

  1. Ik zou graag willen weten of Joop helemaal terug is met zijn glutenvrije assortiment:
    Hetzelfde assortiment dat hij in Almere had.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*