Knolserderij

Eva en ik staan bij onze groenten kraam op de markt.
Ik vraag wat ze vanavond wil eten.
Die! Zegt Eva, en wijst op een grote, witte bol. Zij weet niet wat het is, weet niet hoe je het moet eten, maar die wil ze eten!
Ik weet het wel, het is knolselderij. Ik gebruik het in de snert en voor de Waldorfsalade (die versie met bleekselderij en kip vind ik geen Waldorfsalade, dat is selderij-salade).
Thuis komt Erik nog met het idee voor frietjes van selderij. Dat wordt vast beter gegeten door onze meiden 😉
En op internet vind ik nog recepten voor puree, gratin, door de kerrie en geroosterd uit de oven.
Die avond kwam het er niet meer van om deze ideeën uit te werken. Dit levert nog een flinke driftbui bij Eva op. Want ik had het toch belooft!
Maar vanavond ging ik er toch mee aan de slag. Helaas vond de rest van het gezin het niet fantastisch. Maar ik heb gesmuld!

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *