Kookboek Action: Gluten-, tarwe- en lactosevrij Genieten

kookboek Action

Maandag kocht ik bij Action een kookboek: gluten-, tarwe- en zuivelvrij genieten. Een hard-cover boek voor 1,49 euro!

Het boek heeft een inleiding met duidelijke informatie over glutenvrij en coeliakie, over tarwe-allergie en over lactose-intolerantie. In dit eerste deel zit ook een lijst met glutenvrije melen, en een uitleg over deze melen.
– Ik heb nagenoeg geen fouten in deze inleiding gevonden! –

Daarna komen de recepten, onderverdeeld in ontbijt, soepen en lichte maaltijden, vlees- en visgerechten, vegetarisch en bakken.
Duidelijk, niet te uitgebreid, mooie foto’s, alleen universele melen, geen pakjes en zakjes. En bij elk recept staat een ‘voedingsfeit’. Een beetje meer informatie over 1 van de ingredienten die wordt gebruikt in het recept.

De nadruk op ‘normale’ maaltijden in plaats van bakwerk. Voor mij erg veel inspiratie. Ik ging plakkertjes plakken bij de recepten die ik komende tijd wil maken, en was heel veel plakkertjes kwijt 😉

Kortom: Ga naar de Action en koop dat boek!

5 antwoorden naar “Kookboek Action: Gluten-, tarwe- en lactosevrij Genieten”

 1. ik heb ´m ook gekocht! Voor mij alleen de laatste 6 blz. echt interessant 🙂 Net de supermokkabrownies gemaakt. Zal vandaag foto posten op FB.
  Succes met het maken van de ´normale´ maaltijd!

 2. Jaaa jippie, ik heb ‘m ook gevonden, het laatste exemplaar.
  Leuk boek ook voor familieleden die onbekend zijn met voedsel-intolerantie/allergie.

  Misschien ook een tip voor anderen: bij Blokker zijn op dit moment plastic speelgoed ijshoorntjes te koop voor 5 stuks per set voor 1,99 euro.

 3. Kun je t isbn nummer plaatsen/mailen. Boek is zeer waarschijnlijk bij action niet meer te koop,maar misschien kan ik t dmv dat nummer nog ergens nabestellen. Bedankt Bianca

  • Beste Bianca,

   Natuurlijk kan ik het ISBN-nummer voor je opzoeken. Maar als je op zoek bent naar een goed, glutenvrij kookboek raad ik je andere aan. Ik zal binnenkort hier een blog over schrijven.

 4. Pingback: Glutenvrije kookboeken | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*