Kookboek: Glutenvrij en 100% lekker!

gv1501_001000_cover_okOp de 1e van de maand schrijf ik over een kookboek. Dat is deze maand opgeschoven vanwege de coeliakiemaand. Deze maand nog een aanpassing: geen kookboek, maar een tijdschrift dat je kan vinden in het tijdschriftenrek. Glutenvrij.​

Mooi magazine!

Enkele weken geleden kreeg ik magazine toegestuurd.

Het magazine Glutenvrij heeft een goede intro. Niet gericht op de hype, maar echt op mensen die geen gluten meer MOGEN meteen (en de schrik die daarbij hoort). Met goede tips als check livaad.nl en het goed bekijken van de ingredientelijsten ook van bouillonblokjes.

Dit Glutenvrij Magazine is het vervolg op 96 Glutenvrije recepten, waar ik vorig jaar over schreef (zie mijn blog Magazine: 96 glutenvrije recepten). Dit 1e magazine zag er heerlijk uit, maar ik had wel een aantal aandachtspuntjes:

 • de 'Doordeweekse recepten' kosten te veel tijd om te maken
 • Ik mis een bereidingstijd
 • Veel ingredienten die ik niet ken

Het Glutenvrij magazine dat nu in de winkels ligt, is net zo mooi als het vorige. Prachtige inhoudsopgave, mooie foto's en duidelijke beschrijving. En de recepten zijn beter aangepast aan de nederlandse markt. Geen ingredienten die ik niet ken, geen ellelange bereidingstijden. Maarja, die bereidingstijd staat er nog steeds niet bij…

De recepten zijn onderverdeeld in Basisrecepten, Brood bakken, Snacks, Vegetarische gerechten, Vis gerechten, Vlees gerechten en Zoete gerechten.

Spinazielasagne

Ik maakte de vegetarische Spinazielasagna. Lekker! Het kon wel wat meer smaak gebruiken, maar misschien kwam dat omdat ik er iets te weinig zout in had gedaan. Of omdat ik goedkope kazen had gebruikt (mozarella, ricotta, like-parmazaan). En het zag er heel anders uit dan op de foto… Mijn dochters vonden vooral het bovenste laagje lekker ;-).

Ik ben erg benieuwd naar de andere recepten in het magazine: bladerdeeg, samosa, oosterse loempia's, Marokkaanse gehakttaart, chocoladebroodjes, …

Ook kopen?

Het magazine kan je kopen bij de beter gesorteerde tijdschriftenhandel. Via deze link Glutenvrijj – als je via deze link besteld, krijg ik een klein percentage van de opbrengst. Maar via coeliakiemaand.nl krijg jij 10% korting aan op bestelling van Glutenvrij 1 en 2.

– Ondanks dat ik dit product gekregen heb, is dit wel volledig mijn eigen mening. Lees meer op Reviews en onafhankelijkheid. –

3 antwoorden naar “Kookboek: Glutenvrij en 100% lekker!”

 1. De recepten in dit magazine zijn super lekker echter pikte ik de banofee eruit waarvan de omschrijving kant nog wal raakte…….
  De ingrediënten komen niet allemaal terug in de bereidingswijze en de oven moest voorverwarmd worden voor een taart waar niks gebakken hoefde te worden.
  Zelf mijn kennis toegepast maar een onervaren bakker weet niet hoe dit recept gered kan worden.
  Erg jammer!

 2. Pingback: Kookboeken7daagse | Ik ben glutenvrij

 3. Pingback: Glutenvrije kookboeken | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*