Kookboek: Glutenvrije Recepten deel 1 en 2

Glutenvrije-Kookboeken-Jeandrine

Het is Kookboeken7daagse. Deze week beschrijf ik een aantal glutenvrije kookboeken.
Ik begin met Glutenvrije Recepten deel 1 en deel 2, van Jeandrine. Ondanks dat deze boeken totaal niet aan mijn wensen voldoen, zijn het 2 van mijn favoriete kookboeken.

Jeandrine is 1 van de beste glutenvrije bakkers van Nederland. Toen haar dochter tig jaar geleden de diagnose coeliakie kreeg, is ze begonnen met bakken. En ze is nooit meer gestopt. Ze geeft baklessen, schrijft recepten voor de Nederlandse Coeliakie Vereniging, heeft een website waar veel van deze recepten op staan en sinds een paar jaar heeft ze ook 2 kookboeken.

Glutenvrije roze koeken – recept uit Glutenvrije Recepten deel 1

De boeken zijn volledig glutenvrij en staan vol met allerlei baksels. Van amandelkokoskoekjes tot Zeeuwse bolussen. Broodjes, koekjes, taartjes, nagerechten en nog veel meer. Op haar site zie je de inhoudsopgave van beide boeken.

Glutenvrije-courgette-cakejes

Courgette cakje – recept uit Glutenvrije Recepten deel 2

De indeling vind ik niet handig. Deze is namelijk netjes op alphabet gesorteerd. Dus niet op categorie, wat ik makkelijker zoeken vind.
Ook de lay-out zou ik graag anders zien. Er is een foto op de achtergrond, waardoor het recept minder goed te lezen is. En een ringband om de bladeren bij elkaar te houden.
Tenslotte staan er geen bereidingstijden in het boek.

glutenvrije-pompoen-cakejes

Pompoencakejes in de maak – recept van de website Jeandrine

En toch behoren beide boeken tot mijn favorieten. Waarom: De recepten zijn fantastisch, zonder poespas of rare ingrediënten. Ja, soms fiberhusk, maar dat zou iedereen die glutenvrij bakt toch in huis moeten hebben?
Ik heb al vele recepten van Jeandrine geprobeerd en ze zijn nog nooit mislukt. Sterker nog, alle niet-glutenvrije mensen die ik de baksels voer, vinden ze ook heerlijk.

Voegen deze kookboeken dus iets toe aan de glutenvrije kookboeken die er al waren? Ja, absoluut! Iedereen die wel eens glutenvrij bakt, zou deze boeken moeten hebben!

– Deze blog is niet gesponsord –

 

Eén antwoord op “Kookboek: Glutenvrije Recepten deel 1 en 2”

  1. Pingback: Glutenvrije kookboeken | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*