Kookboek: Lekker glutenvrij

lekker glutenvrijIk had rundvlees gekocht en wilde er iets Oosters mee maken. Toen herinnerde ik me opeens Sandra's favoriete recept: Babi Pangang uit het kookboekje Lekker glutenvrij van Lizet Kruyff en Henny Uffels.
En toen ik toch bezig was, maakte ik ook gado gado. En ik wilde de satesaus maken, maar ik vind mijn eigen recept makkelijker.

 

Wij houden erg van bakjes-eten: Allemaal losse bakjes op tafel en iedereen eet wat zij/hij lekker vindt. De kinderen en zo meer (en gezonder!) dan als alles al door elkaar zit.
Daarom deed ik de ananas nog niet door de saus en de saus nog niet over het vlees.
Daarom dee ik de groentes niet door elkaar heen, de sate-saus er nog niet overheen en de kroepoek apart. Iedereen heeft gesmuld!

Het recept van de babi pangang kan je (zoals gezegd) vinden op de site Dionglutenvrij.
Hieronder het recept van de gado gado. Over alle recepten bij elkaar (en het dekken van de tafel) deed ik ongeveer 3 kwartier.

Benodigd:

  • 400 gram rijst
  • 6 eieren
  • 1/4 bloemkook
  • stukje spitskool
  • satehsaus
  • 100 gram tauge
  • stukjes glutenvrije kroepoek

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de instructies op het pak.
  2. Kook de eieren hard, laat ze afkoelen en pel ze.
  3. Maak kleine roosjes van de bloemkook en kook ze in ca. tien minuten beetgaar.
  4. Schaaf de spitskool fijn.
  5. Maak de satesaus of warm een kant-en-klaar GV pakje op.
  6. Schep de groenten op een grote schaal en hussel ze wat door elkaar.
  7. Snijd de eieren in de lengte in kwarten en schik zo op de groenten.
  8. Schep de satesaus over de groenten. Grooi stukjes kroepoek erover.
  9. Serveer met de rijst.

Ik gebruikte andere groentes: worteltjes, paksoi en spercieboontjes. Ik kookte alles beetgaar.

babi panggang

babi pangang

 


 

Deze vind je misschien ook interessant

2 reacties op “Kookboek: Lekker glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *