Kookboeken7daagse

glutenvrije-kookboeken

Vandaag start de kookboeken7daagse. Die (gek genoeg) 9 dagen duurt ;-).
De komende dagen ga ik een aantal (glutenvrije) kookboeken voor jullie recenseren. Ook voor mijzelf leuk, want het verplicht mij weer eens in die boeken te kijken en er recepten uit te maken.

Waar let ik op bij het beoordelen?

a. Is het een volledig glutenvrij kookboek?
b. Wat is de uitstraling van het boek?
c. Wat voor recepten staan er in het boek?
d. Hoe zijn de recepten geordend? Ik houd van koken met de seizoenen. Is dat goed te doen?
d. Zijn de recepten goed te maken, de ingrediënten makkelijk te krijgen?
e. Staat er een bereidingstijd bij de recepten?
f. Is dit een aanvulling op de (glutenvrije) kookboeken die er al zijn?
h. Staan er verhaaltjes in de boeken?

Die laatste moet ik even uitleggen. Ik vind het leuk om te lezen waar een recept vandaan komt, hoe het ontstaan is. Of zelfs nog extremer: Een roman waar ook recepten in staan. Ik vind het heerlijk om te lezen, en het is voor mij dan ook een groot pluspunt bij een kookboek! (Lees hierover ook mijn blog Kookboek, kookroman, kookfilm)

Ik beschreef al veel andere (glutenvrije) kookboeken. Kijk in het lijstje hieronder welke dat allemaal zijn. En komende week komen er dus een paar bij!

 

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *