krentebollen

Eindelijk heb ik een recept gevonden voor lekkere krentebollen!

Als Erik en de meisjes een krentebol aten, miste ik die. Zo’n bol die je in kan drukken, uit elkaar kan scheuren (zonder dat hij helemaal verkruimeld) en ook nog smaakt als een echte krentebol!
Met dit recept zijn ze makkelijk te maken.

Ingredienten:
250 gram kwark
250 gram GV meel ( ik heb Finax bruin gebruikt)
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
50 gram suiker
3 eetl. melk
3 eetl. olie
2 eieren
200 gram rozijnen

Olie, melk, kwark en eieren door elkaar roeren.
Dan meel, vanillesuiker, suiker en bakpoeder erbij en tot een smeuïg deeg roeren.
Met 2 lepels bolletjes vormen (deeg plakt nogal). Ik deed ze in een muffin-vorm.
Broodjes in ongeveer 15 – 20 min. bij 200 graden bruin bakken.

Deze vind je misschien ook interessant

2 thoughts on “krentebollen

  1. Wat een heerlijke krentenbollen! Ik bak ze geregeld en ze vinden altijd gretig aftrek. Net weer gebakken, met half teff-/half havermeel. Naast rozijntjes ook gedroogde abrikoos toegevoegd. Dochterlief (4 jr) zal er vast weer blij mee zijn ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *