Mei: Coeliakiemaand!

Hebben jullie al van de coeliakiemaand gehoord?

Hoewel steeds meer mensen de diagnose coeliakie krijgen, is het volgens de Nederlandse Coeliakie Vereniging nog steeds de meest onbekende volksziekte van Nederland. Geschat wordt dat 160.000 mensen coeliakie hebben en 135.000 mensen dit nog niet weten.

Tijd om coeliakie bekender te maken dus! En hoe kunnen we dit beter doen dan een hele maand aandacht te vragen voor coeliakie.

coeliakiemaand

In Amerika en Canada staat de maand mei in het teken van coeliakie en is dan ook uitgeroepen tot de Celiac Awareness Month. In Europa wordt er op de Internationale Dag van de Coeliakie (16 mei) en tijdens de Awareness Week (11 tot 17 mei) extra aandacht geschonken aan coeliakie.

Coeliakiemaand.nl is een bloggersinitiatief. Glutenvrije bloggers door heel Nederland zetten zich in voor de auto-immuunziekte Coeliakie.

Elize van Stories of a Coeliac is de initiatiefneemster van de coeliakiemaand. Lees op haar site hoe het allemaal begon: coeliakiemaand 2015

Hoe kan je ons volgen?

Ten eerste is er de website: Coeliakiemaand.nl, deze gaat 1 mei online

T-shirtDe facebookpagina is al werkend. Daar kan je al nieuwtjes vinden, zoals de mooie T-shirts voor de coeliakiemaand, de grote stapel cadeautjes die we elke week gaan weggeven en natuurlijk de fantastisch mooie huisstijl die ontworpen is door Emmelou van Bakers and Fakers en door Carlijn van Foodless.nl.

Er is een pinterestbord,  een instagrampagina en natuurlijk een twitter-acount.
Op de social media gebruiken we de hashtag #coeliakiemaand

Volg jij ons ook?

EĆ©n antwoord op “Mei: Coeliakiemaand!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*