Mijn kasten leeg eten

GlutenvrijenvoorraadOp 1 januari schreef ik een blog over de recepten die ik dit jaar wil maken.

Echter, onze kasten liggen nog heel vol. Daarom doe ik (bijna) elk jaar een uitdaging: Voorraadkasten opruimen en leeg eten. Kijk snel verder hoe ik dat aan pak.

Glutenvrije mensen zijn vaak echte hamsteraars. Ik ook. Als er een aanbieding is, sla ik groot in. Als ik online glutenvrije producten bestel, bestel ik zo veel dat ik geen verzendkosten hoef te betalen. Fijn, zo’n uitgebreide voorraadkast. Maar soms is het echt nodig hier eens goed de bezem door te halen!

Daarnaast verdwijnt er in de loop van het moestuin-seizoen veel groentes in de vriezer. Ook deze gaan we deze maand zo veel mogelijk leeg maken.

Vriezers

Wij hebben 2 vriezers. Inventariseren wat er in de vriezers ligt is redelijk eenvoudig.
Ik stelde een lijst op met de inhoud.

checklist-voorraden-voorraadkast

Kelderkast

Wij zijn heel blij met onze kelderkast. Er kan ontzettend veel in!
Maar even inventariseren gaat een stuk ingewikkelder dan bij de vriezers. Dus het inventariseren combineer ik met het schoonmaken. (Het schoonmaken van de vriezers komt wel als ze leeg zijn ;-)).

Alles komt op de checklist. Tenminste… Rijst, olijfolie, mosterd en alle andere producten die ik standaard op voorraad wil hebben, komen niet op de checklist.
En tegelijk controleer ik ook even de houdbaarheidsdatum.

Ik ben super blij met mijn opgeruimde en schoon gemaakte kelderkast!

kelderkast-opgeruimd

Lijst met gerechten

Van die 2 checklisten maak ik 1 lijst met gerecht-ideeën. Deze pak ik er de komende tijd steeds bij als ik een planning maak voor de maaltijden van de volgende dagen. Wat willen we eten, wat moet ik daar nog meer voor kopen.

Op deze lijst staan wel een paar dingen die ook in mijn blog Recepten te maken 2018 stonden: Het Bananenbrood met courgette van Het meisje met de voedselallergie, de Mexicaanse quinoa met guacamole en tortilla chips van Maak het glutenvrij, Gado gado springrolls van Pauline van Culy, de Glutenvrije loempia’s van Miss Glutenvrij en de Noedelsalade met mango en garnalen uit de Allerhande.

NB: Onze koelkast staat niet op de lijst. Deze eten we elke week leeg (met uitzondering van een paar potjes).

Ben jij ook een hamsteraar en doe je ook met enige regelmaat een kasten-leeg-actie?

7 antwoorden naar “Mijn kasten leeg eten”

 1. Haha ik dacht dat die voorraad rekken zouden uitpuilen
  Ik ben dus nog een stukje erger ik heb 1 schap in de keuken met
  Voornamelijk ontbijt producten
  In de living een heel schap met kruiden verschilende soorten pasta,s koekjes etc
  Boven 1 schap vol met chocolade koekjes vooraad pasta bloem vooraad bloem crackers beschuiten feta crocanti musli corneflaks en een volle winkel zak vol brood beschuiten
  Diepvries 4 volle lades met glutenvrije spullen brood pannekoeken kriekentaartjes visticks kipnuggets kroketten vlees 4 dozen ijs en ga zo maar door ?

  • Dat is het voordeel van zo’n grote kelderkast!
   De vaste voorraad (brood, beleg, kruiden, kaas, enz.) heb ik niet in deze opruimactie mee genomen. En ja, deze actie heb ik vorig jaar ook al gedaan (en het jaar daarvoor ook). Dus de voorraad blijft beperkt ;-).

 2. Pingback: Hoe richt je een glutenvrije/glutenvolle keuken in? - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*