Nare reactie op mijn dieet

Laatst werd er in een groepsapp iets vervelends gezegd over mijn dieet. Ik hield wijselijk mijn mond (en kreeg ik een lief prive-appje van de gastvrouw). Achteraf (altijd achteraf) bedacht ik wat ik wel had kunnen zeggen. Omdat dit jullie kan helpen, schreef ik er een blog over.

Gastvrouw: Glutenvrije kaasfondue voor jou, Mirjam?
Mirjam: Graag! Apart pannetje kaasfondue, neem ik mijn eigen stokbrood mee.
Gastvrouw: Prima!
Andere gast: Doe mij maar kaasfondue met volle kaas, wijn, en gluten, het verzadigde vet, de suiker, de e-nummers en het zout mogen overal in blijven zitten. Daar heeft mijn buik geen last van.

Zoals ik hierboven al schreef, hield ik wijselijk mijn mond.
Achteraf (altijd achteraf) bedacht ik wat ik had willen schrijven:

Mirjam: Gelukkig mag jij alles eten! Want ik gun het niemand om altijd op alles te moeten letten wat je in je mond stopt. Altijd voorbereiden, regelmatig een traktatie over slaan, het halve land door rijden om boodschappen te doen. En als je eens de kok ten onrechte vertrouwd hebt, of op een andere manier een kruimeltje binnen hebt gekregen, daar meteen voor bestraft te worden. Om 2 uur achter elkaar bij de wc te zitten, niet te weten of je er nu op moet gaan zitten of er voor, omdat het uit beide kanten net zo hard er uit spuit. Totdat je van binnen helemaal uitgewrongen bent. Om vervolgens nog een week lang in bed te liggen: rillend, moe en het gevoel alsof er een vrachtwagen over je heen is gereden. Dat gun ik niemand. Ik hoop jij ook niet.

4 antwoorden naar “Nare reactie op mijn dieet”

  1. Wat naar Mirjam. Ik had het vorige week, hebben ze speciaal koekjes voor je gehaald die glucosevrij zijn, niet glutenvrij,grrrr daar zat ik dan een paar dagen en een nacht op het toilet. Goed antwoord van jou 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*