Nikki gaat op glutenvrije zeilreis!

Leren omgaan met een glutenvrij dieet is één ding.
Het accepteren en je er niet door laten beperken is weer iets heel anders.

Hieronder lees je het stoere verhaal van Nikki (15). Nikki gaat met een zeilboot de Atlantische Oceaan oversteken. Ondanks haar coeliakie.
Lees haar verhaal en lees hoe je haar kunt helpen.

Mijn naam is Nikki

Mijn naam is Nikki, ik ben 15 jaar en ga hopelijk eind 2022 samen met 30 jongeren met een zeilreis die de Atlantische oceaan gaat oversteken. Hiernaast heb ik sinds mijn vierde Coeliakie. Dus ik ga dit geweldige avontuur beleven terwijl ik glutenvrij eet.

“Dat kan wel!”

Vanaf jongs af aan heeft Coeliakie hebben veel invloed op mij gehad. Niet mee kunnen doen met bepaalde dingen, niet naar plekken toe gaan of dingen mislopen vanwege mijn glutenvrije dieet hoorde er in mijn hoofd altijd ‘gewoon’ bij. Tot ik erachter kwam dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Dit is niet iets wat ik van de ene op de andere dag leerde. Het is een proces waarin ik langzaam begon te accepteren. Dit is waar ik mee zal moeten omgaan voor de rest van mijn leven. Maar dit betekent zeker niet dat ik dingen niet meer kan doen of niet meer mijn dromen kan nastreven.

Dit is een van de redenen dat ik mee ga met deze zeilreis. Het kleine meisje dat ik ooit was had gedacht “dat kan niet”, punt en daarmee uit. Maar ik heb geleerd dat dit niet waar is. Door mee te gaan met dit enorm gave avontuur realiseer ik me dat het belangrijk is om te denken “dat kan wel”. Vervolgens denk ik na over hoe het dan kan en wat ik zelf kan doen om het allemaal mogelijk te maken.

Niet laten beperken

Ik hoop dat ik met deze reis bewustzijn kan verspreiden. Ik hoop dat ik misschien zelf een voorbeeld kan zijn voor anderen met Coeliakie. Ik wil laten zien dat je je niet door je coeliakie moet laten beperken. Dat je gewoon groots mag blijven dromen en je ambities kan realiseren. Ik hoop dat ik kan laten zien dat alles mogelijk is, ondanks het hebben van Coeliakie.

Voor en tijdens deze reis leer ik hoe ik moet fondsenwerven, hoe zeilen werk en leer ik van allerlei andere toffe dingen over de zee en de natuur. Daarnaast wil ik aan mezelf en aan andere mensen die glutenvrij eten laten zien dat reizen helemaal niet eng of onmogelijk hoeft te zijn. Dat het juist heel erg gaaf is.
Het blijft natuurlijk spannend, maar ik houd wel van een uitdaging. Met een goede voorbereiding, een beetje research en planning, is een glutenvrij dieet geen beperking. Het brengt je juist op nieuw en leuke plekken.

Dus als ik aan het eind van dit jaar aan boord stap dan weet ik heel veel dingen nog niet, maar één ding weet ik zeker: met het eten komt het wel goed. En daarnaast weet ik zeker dat het een ervaring wordt die ik nooit meer ga vergeten!

Help Nikki om deze reis te maken!

Ik schrijf een nieuwsbrief over deze glutenvrije reis. Over de voorbereidingen, wat ik aan eten mee neem, het glutenvrije koken aan boord en het glutenvrije eten in verschillende landen en culturen. Voor € 10 kunt u zich abonneren op deze nieuwsbrief. U krijgt dan 5x een nieuwsbrief toegestuurd: 2x bij de voorbereidingen en 3x aan boord.

Om deze reis te kunnen afleggen moet ik namelijk wel ruim 8000 euro ophalen door middel van fondsenwerving, en dat kan ik niet zonder uw hulp!

Meer informatie over mijn reis kunt u vinden op www.nikkiaanboord.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*