nog een glutenvrije website

Ja, ik had er al eens gekeken. Maar ik werd afgeschrikt door de engelse taal. Tja, ik heb nu eenmaal een talendeuk en als ik voor mijn plezier lees…

Maar nu was ik op zoek naar recepten met quinoa-meel: Een kennis heeft jaren lang in Bolivia gewoond. Onlangs was hij weer in Bolivia en het viel hem op dat er erg veel met quinoa werd gebakken. Toen hij daar woorde werd quinoa veel gebruikt bij de maaltijd (zoals rijst of couscous). Maar nu dus ook voor bijvoorbeeld koekjes. Hij zei dat ze erg lekker zijn.
Helaas staan er op nederlandse sites nog nauwelijks recepten met quinoa-meel, dus kom ik uit bij de engelstalige sites.

Gluten free goddess is een fijne site met prachtige foto’s. Moet ik me maar eens over mijn vreemde-talen-vrees heen zetten…

2 antwoorden naar “nog een glutenvrije website”

  1. Kijk eens op 101cookbooks.com. Heidi Swanson doet enorm veel met quinoa, van haar heb ik het geleerd. Bijvoorbeeld deze http://www.101cookbooks.com/archives/quinoa-cloud-cookies-recipe.html Zij voegt weliswaar ook tarwebloem toe, maar die zou je kunnen vervangen door bv ketan- of maismeel (en dan zou ik voor het volume gaan, niet voor het gewicht). Heel erg lekker ook zijn haar ‘patties’, een soort somoza-achtige koekjes. Ik vervang de ‘whole grain bread crumbs’ door verkruimelde glutenvrije crackers (‘le pain des fleurs’, zeg ik uit m’n hoofd), en voeg dan zonodig nog wat rijstemeel toe, als het beslag/deeg anders te nat blijft. En ik doe er van alles door: ook wel pompoen bv. Ja, het is allemaal Engelstalig – maar goed voor je talen, toch? 😉 Advies: gebruik een maatbeker met ‘cups’ erop, en maatlepeltjes (de Hema verkoopt die op de kookafdeling). Onze theelepels zijn nogal wat kleiner dan de internationale ‘standaard’ theelepel (5 ml); en Noord-Amerikanen werken dan ook nog met 1/2 en 1/4 theelepel, beter om dat af te meten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*