Ontbijt met/zonder gluten

Een tijd geleden was iemand van de Nederlandse Coeliakie Vereniging bij ons. Ze kwam om mij een lift te geven, maar wilde even binnen kijken toen ze hoorde dat we nog aan het ontbijten waren. Want hoe doen wij dat eigenlijk, ontbijten met/zonder gluten?

Deze blog is onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. Nog 4 andere glutenvrije bloggers vertellen over hun glutenvrije ontbijt. Onderaan deze blog vind je de links naar hun blogs.

Hoe ontbijten we?

Speciaal voor ons ontbijt met/zonder gluten, hebben wij een extra brede tafel aangeschaft. Een normale eettafel is 90 centimeter, die van ons 100 centimeter. Hierdoor hebben we meer ruimte voor het dubbele ontbijt. En als er andere mensen mee ontbijten, wordt hierdoor minder snel een foutje gemaakt.

We hebben twee mandjes met beleg. 1 met de glutenvrije potten en 1 met de glutenvolle potten. Op de glutenvrije potten staat soms ook een glutenvrije sticker of met watervaste stift een M geschreven (van Mirjam/Mirthe).

Ook op de glutenvrije bus met rijstwafels en de bus met glutenvrije cracottes zit zo’n sticker.

De jam en de kaas gebruiken we allemaal. De jam met een lepeltje, de kaas snijd ik meestal (of manlief met schone handen).

Wat ontbijten we?

Ondanks dat ik wil afwisselen bij ons ontbijt, blijven we meestal bij hetzelfde. Mirthe eet een rijstwafel met hazelnotenpasta

Ik eet overnight oat of overnight muesli met yoghurt en in de winter havermoutpap.

overnight-havermout-glutenvrij

Meer inspiratie?

Al eerder schreven we voor #wijbloggenglutenvrij over ons glutenvrije ontbijt. Daarnaast schreef ik een blog over 18 glutenvrije ontbijtjes van over de hele wereld, en plaatste ik bij mijn recepten 7 brood-recepten en andere 10 ontbijt-recepten.

En kijk ook eens bij de andere bloggers, die vandaag over hun glutenvrije ontbijt vertellen:

2 antwoorden naar “Ontbijt met/zonder gluten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*