Glutenvrije ontbijtkoek van Peijnenburg?

Ontbijtkoek-PeijnenburgIk maak regelmatig zelf ontbijtkoek.
En soms koop ik het.
Maar als ik naar de ontbijtkoek van manlief kijk, ben ik toch een beetje jalours. Ziet er toch lekkerder uit….
Vorige week zag ik de Peijnenburg-fabriek in de Keuringsdienst van Waarde. En ik waagde er een email aan:

Beste meneer/mevrouw,

Gisteren keek ik naar de Keuringsdienst van Waarde. Het ging over Spelt en over uw Spelt-ontbijtkoek. In de laatste minuten was een stukje waar ik door werd getriggerd:

"Waarom zijn jullie deze speltkoek eigenlijk gaan maken?"
"Omdat consumenten ons op de consumentenlijn zijn gaan bellen met de vraag of wij ook speltkoek hadden/gaan maken."
"En daar doen jullie ook daadwerkelijk wat mee, daar met die telefoontjes?"
"Ja, zeker."
"Dus als ik straks vanuit de auto bel met ik wil een uh… een couscous ontbijtkoek."
"Dan gaan we daar over nadenken."
"Dan wordt er straks in Geldrop een couscous ontbijtkoek gemaakt?"
"Als er heel veel mensen om een couscous ontbijtkoek gaan vragen, dan gaan we het in ieder geval proberen."

(Kijk hier voor de uitzending)

Dus ik ga het nogmaals proberen, in de hoop dat ik nu wel in ieder geval antwoord krijg: Ik (en met mij heel veel mensen) zouden het heel fijn vinden om ook ontbijtkoek van Peijnenburgte kunnen eten. Maar helaas: Ik heb coeliakie en in al uw producten zitten gluten (waar ik dus heel erg ziek van wordt).
Met name een gezond tussendoortje, makkelijk mee te nemen, is een probleem in het glutenvrije dieet. Zou u hier over kunnen nadenken? Met vriendelijke groet,

Mirjam


Ik kreeg een heel net antwoord:

Allereerst onze terechte excuses dat u nog geen reactie heeft gehad op uw vraag. Uw suggestie, die we overigens al vaker hebben gekregen van andere consumenten, hebben wij doorgestuurd aan de marketing afdeling en zij zijn heel serieus aan het onderzoeken hoe we een lekkere malse koek kunnen maken die Peijnenburg waardig is. Helaas is dat tot op heden nog niet gelukt aangezien de Rogge die al sinds 1883 de basis vormt van onze koek juist zorgt voor de unieke structuur, lekkere smaak en malsheid. Wel kan ik u mededelen dat ze blijven doorontwikkelen maar dat op zeer korte termijn (dit jaar) helaas nog geen glutenvrije koek van Peijnenburg op de markt zal kunnen komen.

​Met vriendelijke groeten,​
Koninklijke Peijnenburg BV

6 antwoorden naar “Glutenvrije ontbijtkoek van Peijnenburg?”

  1. Dat is jammer, maar gelukkig is het geen definitief 'nee, dat doen we niet'. Ik at eigenlijk altijd alleen de Peijenburg van het plaatje. Andere merken vond ik niet zo lekker. Van de glutenvrije die ik kocht kwam er helaas niet één in de buurt en ook zelf maken wil tot dusver niet het gewenste resultaat geven. Ik ben er maar mee gestopt. Wie weet gaat Peijenburg ons in 2016 wel weer laten happen.

  2. Pingback: Wij willen pepernoten!!! - glutenvrije mama

  3. Pingback: Het 2015 van Ik ben Glutenvrij | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*