Oranje soesjes

Op verzoek een extra recept: soesjes!

Ingredienten voor ca. 10 stuks:soesjes

  • 1 dl water
  • 50 gram boter
  • snufje zout
  • 60 gram (glutenvrije) bloem (ik gebuikte Finax rood)
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • evt: 1 el grand marnier of 1/2 van de slagroom vervangen door advocaat
  • Voor het glazuur: een paar eetlepels poedersuiker, beetje water en oranje kleurstof of siroop.

Bereiden:

In een (steel) pannetje water + boter + zout aan de kook brengen.Alle bloem toevoegen.
Met houten lepel roeren totdat er een bal ontstaat die die van de pan loslaat.
Pan van het vuur halen.

1 ei er boven breken en roeren tot het opgenomen is.
Dan het 2e ei toevoegen en roeren tot het opgenomen is.

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bakblik bekleden met bakpapier.
Vorm ca. 10 soesjes op het bakblik met 2 lepels of met een spuitzak. Let er op dat de soesjes voldoende tussenruimte hebben: ze rijzen nog.

In het midden van de oven 10 minuten laten rijzen.
Oven terugschakelen naar 180 graden en in ca. 15 minuten goedbruin en gaar bakken.

Soesjes laten afkoelen.
Klop de slagroom met het suiker totdat het stijf is.
(Voeg daarna eventueel de andere ingredienten toe)
Kleine opening in de onderkant van de soestjes maken. Spuit met een slagroomspuit hier de slagroom in.

Maak het oranje glazuur: Neem een paar eetlepels poedersuiker en roer er een theelepel water doorheen, voeg druppels vocht toe tot je een dik glanzend glazuur hebt wat nog net glad uitloopt als je met het bakje op de tafel tikt.
Roer er een paar druppels kleurstof doorheen.
Doop de soesjes in de glazuur.

Eet smakelijk!

(Bron: mijn schoonmoeder)

Deze vind je misschien ook interessant

3 reacties op “Oranje soesjes

  1. Pingback: Voornemens: Recepten te maken (2) | Ik ben glutenvrij

  2. Pingback: Recepten te maken 2016 (2) | Ik ben glutenvrij

  3. Pingback: #decemberglutenvrij: kerstdiner op school | Ik ben glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *