Mijn favoriete herfstrecept: pompoen ovenschotel

pompoen-ovenschotel

Herfst is 1 van mijn favoriete seizoenen (naast lente, zomer en winter ;-)). Mooie wandelingen door een gekleurd bos, lekker voor de open haard, weer terugtrekken in onze huizen met chocolademelk of een borrel. En in dit seizoen is er heerlijk eten! Paddenstoelen, pompoen, speculaas, appels en peren, stoofpotjes,  …
Vandaag krijgen jullie voor  #wijbloggenglutenvrij 5 glutenvrije herfstrecepten.

Ik wilde een uitgebreid stoofpotje maken. Maar door tijdgebrek en ziekte werd het helaas deze pompoen ovenschotel. Of helaas? Eigenlijk is het gewoon een heerlijk gerecht! Makkelijk, lekker, voedzaam.

Dit heb je nodig:

pompoenenVoor 4 personen
20 minuten voorbereiding, 30 minuten baktijd

  • 1 pompoen (of een deel van de pompoen, afhankelijk van hoe groot hij is)
  • 800 gram aardappels
  • 4 braadworstjes (Ik gebruikte deze van de AH)
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • snufje zout
  • beetje tijm
  • beetje rozemarijn
  • beetje oregano

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de pompoen, snij h’m doormidden, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snij de pompoen in stukken. Leg de stukken op de bakplaat.
  3. Boen de aardappels zodat het vuil er af is. Snij ze in stukken en was ze nog een keer zodat je het zetmeel verwijderd en dep ze droog. Leg de stukken bij de pompoen op de bakplaat.
  4. Snij de braadworsten in stukken. Leg de stukken bij de pompoen en de aardappels op de bakplaat.
  5. Maak de knoflookteentjes schoon, plet ze met een groot mes en verdeel ze over de bakplaat.
  6. Strooi het zout en de kruiden over de pompoen en aardappels.
  7. Besprenkel alles met de olijfolie en meng dit goed met je handen, zodat overal een laagje olie over zit.
  8. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
  9. Na ongeveer 30 minuten zijn de pompoen en de aardappels gaar. Controleer dit voordat je het op dient. Eet smakelijk!

Kijk voor nog meer herfstrecepten in mijn receptenlijst. Hier staan de recepten netjes per seizoen verdeeld.

Wie doen er mee?

Dit was 1 van de 5 herfstrecepten van vandaag. De andere 4 vind je op:

Glutenvrij in Utrecht: Lasagne bolognese
Koos glutenloos: Pompoen-speculaas taart
Met zonder gluten: Rode stamppot met rookworst
– RoseliciousBaked oats met banaan, pinda en chocolade

Deze vind je misschien ook interessant

Één reactie op “Mijn favoriete herfstrecept: pompoen ovenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *