Quinoa van Lassie

Quinoa (Chenopodium quinoa) is al duizenden jaren in gebruik in de Andes. De zaden worden gemalen tot meel en gebakken als brood of gefermenteerd tot een zure pap. Daarnaast is quinoa gekookt of gestoomd zeer goed te eten als vervanger van graan.
(bron: wikipedia)

Quinoa was al in natuurwinkels te krijgen, maar nu ook gewoon in de supermarkt.
Je kan het klaarmaken als couscous, of als rijst.

Op NRCNext.nl vind ik een leuke column over quinoa. Gezond, lekker, en binnenkort hip! De genoemde salade wil ik binnenkort een keertje maken.
– Jammer dat Erik niet van van koriander houdt, en Eva niet van salades. Misschien voor mee naar mijn werk? –

3 antwoorden naar “Quinoa van Lassie”

  • Nee.
   Ik de laatste glutenvrij staat een artikel over quinoa van Lassie. De conclusie was dat het nog niet volledig glutenvrij is, omdat het op dezelfde band wordt geproduceerd als meergranenrijst.
   Op livaad staan merken die wel volledig glutenvrij zijn: Danival, De Halm, De Nieuwe Band, Ekoland, Joannusmolen, Lima, Primeal, Risenta, Terrasana en Werz

   • ik denk dat Mirjam gelijk heeft; wij zijn zeer zorgvuldig met het dieet van Yaniv, die een glutenvrij dieet heeft, en hebben zonder er verder bij na te denken quinoa van lassie gegeven; en nu is hij doodziek; 100 % zeker ben je natuurlijk nooit; theoretisch kan hij van iets (anders) gegeten hebben dat niet glutenvrij was;

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*