Recept: boerenkool smoothie

Bij een foodblogswap neem je een recept van een andere website en geeft daar je eigen draai aan. Voor #wijbloggenglutenvrij maakte ik een recept van Meer dan Glutenvrij, namelijk boerenkool smoothie. Wat? Ja echt! En het was nog lekker ook!

Bij een foodblogswap krijg je een blog toegewezen en kies je een recept van die blog. Dat recept maak je (met enige aanpassingen) en plaats je op je eigen blog. Ik kreeg de website Meer dan Glutenvrij van Ingrid en ging snuffelen op haar site.

Ik ontmoette Ingrid voor het eerst in het echt bij een bloggers high-tea in 2014. Datzelfde jaar nodigde ze mij uit voor een smaaktest glutenvrij brood bij haar thuis. Wat mij het meest op viel in haar huis was de leuke keuken met een grote oven. Die is ook wel nodig, want naast glutenvrij wordt in haar gezin eivrij, melkvrij en notenvrij gegeten en wordt er dus veel zelf gebakken.

Ik zocht een paar recepten uit, printte ze uit:

Van al deze lekkere recepten, koos ik de boerenkool-smoothie. WAAROM? Omdat we nog boerenkool in de diepvries hebben, omdat ik de groentepizza erg graag eens wil proberen, maar niet vlak voordat het courgette seizoen los barst, omdat …. Nou ja, gewoon omdat ik nieuwsgierig ben. En weet je, hij was nog lekker ook!
Maar mijn variant bevatte boerenkool EN peer, en dat samen geeft een beetje een te korrelig resultaat. De volgende keer vervang ik de peer door ander fruit.

Recept Boerenkoolsmoothie

Ingredienten

  • 1 peer (volgende keer vervangen door iets anders)
  • een flinke hand boerenkool uit de diepvries
  • 1 banaan
  • 1 mango
  • een flinke scheut yoghurt
  • handje havermout

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een blender en blender totdat er geen stukjes meer over zijn.
Giet de smoothie in de glazen. Eet smakelijk!

Wij bloggen glutenvrij

logo #wijbloggenglutenvrij

​Elke maand schrijven een aantal glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp. Ieder op zijn/haar eigen blog. Dat is #wijbloggenglutenvrij. Deze maand deden 4 bloggers mee aan de foodblogswap:

Al eerder deden we een foodblogswap. Je leest h’m hier: Foodswap 14 maart 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*