Recept: Broodpudding met zomerfruit

In mijn vriezer ligt altijd een zakje. In dit zakje gaan alle restjes glutenvrij brood. Broodkorstjes en broodkapjes die niet gegeten worden, mislukte recepten. Als het zakje vol is, maak ik er iets lekkers van. Op mijn site staat al een lijst met idee├źn: Wat kan je doen met oud brood. Broodpudding bijvoorbeeld.
Dit recept maakte ik onlangs. Ik vond het de lekkerste broodpudding die ik tot nu toe gegeten heb!

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 45 minuten
Ca. 8 porties

Ingredi├źnten:

  • boter
  • 500 gram glutenvrij brood
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 1 pakje monchou
  • 3 eieren
  • 100 gram basterdsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • 250 gram zomerfruit (diepvries)
  • Optioneel: theelepel vanille extract of vanillesuiker
    handje walnoten of pecannoten

Bereiding:

  1. Snij of hak het brood totdat het grof broodkruim/croutons is;
  2. Klop de monchou met de eieren;
  3. Meng dit mengsel met de melk, de slagroom, de basterdsuiker, het citroenrasp en het citroensap tot het een egaal beslag is;
  4. Giet het beslag over het broodkruim en laat zo’n 10 minuten weken;
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden;
  6. Vet een rechthoekige ovenschaal in met een dun laagje boter;
  7. Meng het broodmengsel met het zomerfruit;
  8. Giet dit in de ovenschaal;
  9. Zet de schaal in de oven en bak de pudding in 45 minuten gaar en goudbruin.
  10. Eet smakelijk!

1 thought on “Recept: Broodpudding met zomerfruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *