Recept: glutenvrij suikerbrood

In de herfstvakantie gaan wij vaak een paar dagen met de familie weg.
Zij hebben bij het ontbijt dan vaak suikerbrood. En dat willen wij ook!
Helaas verkoopt de Albert Heijn geen suikerbrood meer. Dus ik ging op zoek naar een simpel recept voor suikerbrood.

Dit recept kreeg ik van Willemijn en mag ik ook op mijn website plaatsen!
Let op, alles behalve gezond en bewaren is een probleem, hij is namelijk binnen een uur op.

Recept glutenvrij Suikerbrood

Ingrediënten:

  • 250 gram mix B Schär, Finax rood of een ander glutenvrije witte meelmix
  • 300 gram kwark (of amandelyoghurt (AH) als je lactose-vrij moet eten)
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • snuf zout
  • 2 tl kaneel
  • 150 gram suikerparels (of fijne bruine kandijsuiker als je geen suikerparels kan vinden)

Bereiding:

  1. Mix de eieren en yoghurt.
  2. Voeg het meel, zout en bakpoeder toe en kneed dit door elkaar.
  3. Voeg daarna het kaneel en de suiker toe.
  4. In een cakeblik, in de voorverwarmde oven, 180 graden, 40 minuten.

Warm het allerlekkerst, hij blijft de volgende dag ook nog zacht. Daarna valt hij een beetje uit elkaar. De vriezer heeft hij niet gehaald…

2 thoughts on “Recept: glutenvrij suikerbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *