Vandaag is het internationale pindadag en internationale chocoladedag.
Toen ik thuis kwam met pinda’s en chocolade, wist mijn dochter meteen wat de bedoeling was: Pindarotsjes!
Ze ging meteen aan de slag.
Nodig:
- 150 gram chocolade (puur, melk of wit)
- 40 gram boter
- 75 gram pinda’s, rozijnen en/of cranberry’s
Bereiden:
- Breek de chocola in stukjes
- Smelt de chocola en de boter au-bain-marie. Denk er om dat er geen water bij de chocolade kom. Roer totdat alles gesmolten en gemengd is.
Ik kocht dit pannetje bij de Hema.
- Doe de pinda’s/rozijnen/cranberry’s in mini cupcake-vormpjes. Giet het chocolade/boter mengsel hier bij. Zet de vormpjes in de koelkast en wacht tot ze hard zijn.
- Als je geen mini cupcake-vormpjes hebt, kan je ook echte rotsjes maken:
Meng de pinda’s/rozijnen/cranberry’s door de chocolade. Bekleed een bord of bakblik met bakpapier. Met 2 lepels maak je hoopjes op het papier van het chocolademengsel. Zet in de koelkast en wacht tot ze hard zijn.