Recept: glutenvrije pindarotsjes

glutenvrije-pindarotjes

Vandaag is het internationale pindadag en internationale chocoladedag.
Toen ik thuis kwam met pinda’s en chocolade, wist mijn dochter meteen wat de bedoeling was: Pindarotsjes!
Ze ging meteen aan de slag.

Nodig:

  • 150 gram chocolade (puur, melk of wit)
  • 40 gram boter
  • 75 gram pinda’s, rozijnen en/of cranberry’s

Bereiden:

  1. Breek de chocola in stukjes
  2. Smelt de chocola en de boter au-bain-marie. Denk er om dat er geen water bij de chocolade kom. Roer totdat alles gesmolten en gemengd is.
    Ik kocht dit pannetje bij de Hema.
    glutenvrije-pindarotsjes
  3. Doe de pinda’s/rozijnen/cranberry’s in mini cupcake-vormpjes. Giet het chocolade/boter mengsel hier bij. Zet de vormpjes in de koelkast en wacht tot ze hard zijn.
    glutenvrije-pindarotsjes
  4. Als je geen mini cupcake-vormpjes hebt, kan je ook echte rotsjes maken:
    Meng de pinda’s/rozijnen/cranberry’s door de chocolade. Bekleed een bord of bakblik met bakpapier. Met 2 lepels maak je hoopjes op het papier van het chocolademengsel. Zet in de koelkast en wacht tot ze hard zijn.

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *