Elize plaatste op haar blog Stories of a Coeliac een lijstje met recepten die ze deze herfst/winter wil maken. Oh ja, ik had op 1 januari ook zo'n lijstje geplaatst. Hoe staat het daar mee?
-
Arepas, ongerezen Zuid-Amerikaans maisbroodje (recept van Allrecipes)– was geen succes, zat weinig smaak aan en de structuur viel ook tegen. -
Mexicaanse tortilla’s– dit lukt me dus echt niet. Heb verschillende recepten geprobeerd. Maar de tortilla's blijven aan de pan plakken en/of vallen volledig uit elkaar - Kaassouffle's (recept van Kook de wereld rond)
- Impanadas met fetta en spinazie (recept van Judes diner)
-
Mexicaans lepelbrood
-
maizena of gomma koekjes (recept Mam Qwats)– Heerlijk! Staat nu op mijn lijstje met favoriete, makkelijk te maken en goedkope koekjes. -
Suikervrije chocoladeballetjes van Focus on Foodies – Ik vond ze lekker. De rest van de familie niet. Is dus geen blijvertje… -
Pannekoekjes van (alleen!) banaan en ei – Erg leuk idee, maar was geen succes. Mirthe vond ze niet lekker. En voor alleen mezelf ga ik ze niet bakken (manlief en Eva houden sowieso niet van banaan). -
Chocoladekoekjes zonder bloem (van de gebaksjuwelier)– Mmm! Terwijl ik dit schrijf loopt het water mij in de mond. - Rijstevlaai, bodem- en glutenvrij (van kamelenvoer)
- Fiadone
- Pecan brownies (favoriete recept van Gluuts)
- Muffins met frambozen en muffins met bosbessen (uit het boek Gezond eten zonder gluten)
- Chocoladekwarktaart uit het boek Heerlijk glutenvrij bakken van Phil Vickery
Oef, dat ziet er niet goed uit. Al 9 maanden verder en nog niet eens de helft gemaakt. Zal het allemaal lukken voor het einde van het jaar? Eigenlijk wil ik onderstaande recepten ook weer eens maken.
- eierkoeken
- bastognekoeken (recept van Focus on Foodies)
- broodpudding, voor al het brood dat mislukt of oud is. Ik bewaar speciaal hiervoor kapjes e.d. in een zakje in de vriezer.