Restaurant zoeken

Nu Mirthe wat ouder is, en nu Erik weer een vast salaris heeft, spreek ik weer wat vaker met vriendinnen af. Vaak is dat onder het genot van een etentje.

Maar hoe zoek je dat nu uit? Zo’n restaurant dat voor beiden goed bereikbaar is, dat niet te duur is en dat een goede glutenvrije maaltijd kan verzorgen?

Allereerst: Als je met meerdere mensen bent, is het handig om een datum te prikken via datumprikker en een centrale plaats via plaatsprikker. Helaas houdt die laatste geen rekening met het openbaar vervoer. En het is toch lekker om een wijntje te kunnen drinken bij zo’n etentje šŸ˜‰

Vervolgens: Doe inspiratie op op Livaad -> Horecaad.
Hier staan heel veel restaurants, met de ervaring van 1 of meerdere andere coeliakien. Ook op bijvoorbeeld Iens en Dinersite kan je glutenvrij als optie aanklikken. Maar dit is door het restaurant zelf aangegeven en niet altijd betrouwbaar.
Als ik hier niets geschikts vind, vraag ik ook wel eens op het coeliakieforum of op twitter. Vooral een lunchplek is soms moeilijk te vinden.

Ik kijk op google maps of dit restaurant inderdaad goed bereikbaar is en op iens of het sowieso een goed restaurant is en niet te duur is.

Ik bel het restaurant op om te informeren en te reserveren. Ik hoor als snel of er echt verstand is van het glutenvrije dieet of dat men eigenlijk te weinig weet (en dan ga ik naar de tweede keuze).

Maar natuurlijk, dan is de zoektocht nog niet klaar.
Dan komt het belangrijkste: Het etentje zelf! Het belangrijkste is natuurlijk dat het een fijne avond is, in goed gezelschap. Maar daarnaast blijft het je voelsprieten uitzetten.
En bij het koekje bij de thee denkt haast geen enkel restaurant meer aan glutenvrij… Blijven vragen, blijven uitleggen, complimenten geven als het goed gaat en (achteraf) melden als het fout is gegaan.

En tenslotte: Mijn ervaring melden op deze site en op livaad!

2 antwoorden naar “Restaurant zoeken”

  1. Gegeten in restaurant de goudreinet in Kesteren. Echt heel slecht geregeld kale biefstuk kwart stoofpeertje. Kale sla. Na klachten extra stoofperen en wat nasi. Niet gv achteraf:(. Kortom bagger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*