Restaurants: Beatrixgebouw en Stadscafe Broers

Gisteren was ik voor mijn eten helemaal overgeleverd aan anderen.
Lunch, tussendoortjes, diner. Alles was via via geregeld. Een beetje spannend. Ik vroeg me ’s ochtends af of ik iets als alternatief mee moest nemen, en hoeveel dan wel.
Ik ging op pad met een banaan, een bakje met nootjes/rozijntjes en een liga. In geval van nood zou ik hier de dag wel mee redden.
 
Overdag had ik een cursus (of eigenlijk 2 mini-cursussen over riolering). De lunch en de tussendoortjes werden besproken door de organiserende organisatie in overleg met het Beatrixgebouw (waar de cursussen gehouden werd). De tussendoortjes heb ik helaas niet gezien. Maar de lunch was goed geregeld: Drie broodjes met brood, beleg en een warme snack, keurig afgedekt met folie.
 
’s Avonds had ik een etentje met oud collega’s. Ik had ze 7 jaar niet gezien (en werk al 10 jaar niet meer met ze samen). Maar het was meteen weer als vanouds.
Wat is er veel gebeurd in die 7 jaar! Niet alleen bij mij, maar ook bij de collega’s. Andere werkgevers, promoties, relaties, kinderen, ziektes, verhuizingen, verbouwingen, bijzondere reizen… Veel te bespreken en dat onder het genot van een lekkere maaltijd.
 
We aten bij Stadcafe Broers in Utrecht.
Van te voren had ik gehoord dat zij het niet zo nauw houden met de kruisbesmetting. Maar na een telefoontje was ik gerust gesteld: Als zij van te voren weten dat er iemand komt met een glutenvrij dieet, dan kunnen ze daar rekening mee houden. (Als iemand in de loop van de avond binnen komt vallen, is dat een stuk moeilijker).
 
Ik at als voorafje een pittige tomatensoep, vervolgens sate (zonder saus, maar niet gemist) en tenslotte een sorbet.
Mmmm! En nergens last van gehad!
 
En de voorraad in mijn tas? Die zat er vanmorgen nog steeds in 😉
 
Broers - etentje NS

2 antwoorden naar “Restaurants: Beatrixgebouw en Stadscafe Broers”

    • Nee, er was laatst wel een topic over op het coeliakieforum.
      Je kan in ieder geval naar Bagels & Beans. En Rose & Vanilla verkoopt cakejes bij De Bakkerswinkel, Coffee Company Nachtegaalstraat, Coffee Company Vismarkt, Estafette, Hooi, Mevrouw Bakker op de biologische markt, Peek&van Beurden, Rio de Bio, IJs&Zopie.

      Of gewoon een frietje 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*