Restaurants…

Vanmorgen kwam een collega bij mij. Hij is bezig met het organiseren van een personeelsuitje, en wilde zeker weten of ik in het geplande restaurant ook goed kan eten. De vorige uitjes was er namelijk met de dieetwensen nauwelijks rekening gehouden: Bij het jaarfeest had iedereen grote brokken vlees (thema Franse revolutie) die ze lekker gingen bakken. Ik, mijn islamitische collega en mijn vegetarische collega kregen allemaal een bordje vis. Op zich erg lekker, maar als de rest aan het schranzen is…

De keer daarna had onze secretaresse verzekerd gekregen dat het absoluut geen probleem was. Als voorgerecht kregen we gezamenlijk een grote schaal lekkere dingen: verschillende soorten vis, carpaccio, lekkere groentes.
Op mijn vraag of ik alles mocht eten, antwoordde de kok: Doe de Indische boontjes maar niet.
Maarja, die boontjes lagen tegen de andere etenswaren. En op de andere gerechten zat mayonaise, mocht ik dat dan wel?
Ja, nee, ja. Ik maak wel iets anders voor je.

En weg was hij weer, zonder met mij te overleggen of ik hetgene hij ging maken wel lekker vond.
Bij het hoofdgerecht mocht ik ‘kiezen’ uit 1 gerecht.
En bij het nagerecht kreeg ik 1 heel klein bakje vruchtjes.

Ik merk dat (glutenvrije) restaurants in 2 categorieën te verdelen zijn: De eerste die gewoon alles weg laten waar gluten in kunnen zitten. De tweede waar ik (vrijwel) alles mag eten, waar de sausjes e.d. worden aangepast. En of het dan daadwerkelijk glutenvrij is? Tja, dat blijft een kwestie van vertrouwen…

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *