review Eat Natural

Ik mocht bij Lemar 3 doosjes ophalen: Twee voor de winactie en een 1 mezelf. Zo kan ik jullie vertellen wat ik vind van de artikelen die ik verloot!
In deze blogpost beschrijf ik de producten van Eat Natural. Wat vind ik van de producten, van de smaak en zou ik ze nogmaals kopen?

Eat natural repen:

… met veenbessen, macadamianoten en pure chocolade

Smaak: ***
Textuur: *****
Hoeveelheid: ***
Prijs: 2,93 voor 3 repen (= 0,98 per stuk) – ik kreeg een verpakking met 4 kleinere repen, maar die heb ik in de winkel nog nooit gezien.
Verkrijgbaarheid: deze repen liggen bij veel supermarkten, oa de AH en de Jumbo. Daarnaast is hij regelmatig in de aanbieding bij de Kruidvat
Zou ik het nogmaals kopen: nee

Normaal koop ik deze niet. Ik heb toch het idee dat een tussendoor-reep gezond moet zijn (en dat chocola dat niet is). Onzin natuurlijk, want ik neem ook wel eens een stukje goede, pure chocola als tussendoortje. Maar nu ik deze gekregen heb, vind ik het toch wel erg fijn om zo’n reepje als tussendoortje te nemen! Lekker!
Alhoewel… er zit kokos in (17%) en ik houd niet van kokos in een koekje of reep.

Coffee & Chocolate (met pinda's en amandelen)

Smaak: ****
Textuur: ***
Hoeveelheid: *****
Prijs:1,45 per reep
Verkrijgbaarheid: bij o.a. De Weegschaal
Zou ik het nogmaals kopen: Ja! (als de prijs wat lager wordt)

Mmm! Deze is echt lekker!
Een volwassen smaak. Voornamelijk pinda's, met een ondertoon van chocola en koffie. En proef ik daar een beetje zout? Ja, er zit ook minder dan 1% zeezout in. Verrassend, bijzonder, lekker!

Cashew & blueberry (met een yoghurt laagje)

 

Smaak: *
Textuur: ****
Hoeveelheid: ****
Prijs😕
Verkrijgbaarheid: ?
Zou ik het nogmaals kopen: nee

Als je van kokos (13%) en van yoghurt-laagjes houdt, is dit vast een lekkere reep.
Maar daar houd ik niet van…

Crunchy nut bar PROTEIN PACKED met pinda’s en chocola

Smaak: ****
Textuur: ****
Hoeveelheid: ****
Prijs: ?
Verkrijgbaarheid: bij de Vitaminstore
Zou ik het nogmaals kopen: ja

Ik at deze reep om 11 uur. Lekkere reep, voornamelijk pinda's.
Pas om 3 uur bedacht ik dat ik vergeten was om te gaan lunchen… Zo goed vult deze reep!

Little bars

Smaak: ****
Textuur: *****
Hoeveelheid: ****
Prijs: 4,44 voor 220 gram (11 reepjes = 0,40 per reepje)
Verkrijgbaarheid: bij Coop, Spar en VataminStore
Zou ik het nogmaals kopen: ja

Ik heb deze helaas nog nooit in de winkel zien liggen. Want ik vind ze zo fantastisch!
Het ideale formaat voor een tussendoortje voor de kids. Voor ieder wat wils.
Helaas lust mijn dochter (nog) geen noten en vindt ze deze reepjes (nog) niet lekker.

Eat natural ontbijtgranen:

Niet alle Eat natural ontbijtgranen zijn glutenvrij. Deze wel.

… met boekweit

Smaak: ****
Textuur: **
Hoeveelheid: ****
Prijs: 3,69 voor 500 gram (= ca. 0,37 per portie)
Verkrijgbaarheid: deze ontbijtgranen zijn o.a. via de AH te koop, maar ook via een aantal glutenvrije webwinkels.
Zou ik het nogmaals kopen: ja

Ik heb deze ontbijtgranen 2 keer getest: De eerste keer direct nadat ik ze in mijn yoghurt had gestrooid. Ik vond het lekker, maar de textuur een beetje raar: net niet crispie. De tweede keer heb ik het iets langer laten weken in de yoghurt. Dat vond ik wel erg lekker!
Het grote voordeel van deze ontbijtgranen vind ik dat er geen rare dingen in zitten: Het bevat nauwelijks suiker (ca. 6% honing en ca. 2% suiker). Je proeft wel zoet omdat er rozijntjes in zitten, maar niet te veel. Daarnaast vult het goed. Met een portie van ca. 50 gram kan ik de (halve) ochtend wel door!

… met rankfruit

Smaak: ***
Textuur: ***
Hoeveelheid: **
Prijs3,69 voor 500 gram (= ca. 0,37 per portie)
Verkrijgbaarheid: deze ontbijtgranen zijn o.a. via de AH te koop, maar ook via een aantal glutenvrije webwinkels.
Zou ik het nogmaals kopen: nee, denk het niet.

Wat is Rankfruit? Fruit dat aan een rank groeit? De rozijnen uit dit pak dus? Ander fruit zit er namelijk niet in dit pak ;-).
Rozijnen overigens wel. Totaal 39%. Best veel dus. Gelukkig houd ik erg van rozijntjes!
Ik vind dit niet een ontbijtmix voor elke dag. Ten eerste zit er te veel suiker in (30%) en (haast nog belangrijker voor mij): Het vult nauwelijks.
Binnen een uur na het eten van een flinke bak Muesli met rankfruit heb ik al weer trek…
Maar het is wel lekker! Dus als je geen grote ontbijter bent, is dit wel een aanrader.

Verival Muesli

Smaak: ***
Textuur: ****
Hoeveelheid: ****
Prijs: ?
Verkrijgbaarheid: ?
Zou ik het nogmaals kopen: nee (kokos…)

Wisten jullie al dat ik kokos niet zo lekker vind ;-).
Toch vind ik deze muesli lekker: een goede combi van smaken, crunch, maar niet te.

7 antwoorden naar “review Eat Natural”

 1. De reep met koffie & chocolade lijkt me erg lekker, ben benieuwd. De muesli van Verival is mijn favoriet, kocht het altijd al in Oostenrijk. Alleen vis ik de vruchtenstukjes eruit, want die lust ik niet 🙂

 2. De reep met koffie en chocolade is zó lekker! Echt mijn favoriet. Jammer dat het zo duur is, dat wel.  De proteinereep en de muesli's die je bespreekt vind ik ook allemaal lekker. Ook al heb ik na de coeliakiemaand nog zo lang de muesli met boekweit gegeten dat ik er wel weer een beetje klaar mee was haha 😉

 3. De reep met koffie en chocolade vond ik heel vies, de koffiesmaak te overheersend.

  De ontbijtgranen van eat natural vind ik heerlijk met vanille yoghurt maar inderdaad niet heel vullend, wel heerlijk als tussendoortje, beide varianten in huis.

  Nu nog de eat natural met cashew en blue berry proberen.

  Leuk deze reviews knnen we weer eens nieuwe producten uittesten due jij probeert

 4. Heb je de nieuwste glutenvrije super granola van Eat Natural al geprobeerd. Bij de Jumbo te koop in pakken van 400 gram ipv 500 gram!! voor ongeveer 3,50. Ik heb het zakje gelijk na de eerste portie in de vuilnis gegooid. Werkelijk niet te eten.
  Recenseer deze soort ook maar eens. Ik ben reuze benieuwd naar wat jij ervan vindt.

 5. Oh jee, ik ben vergeten erbij te zetten dat ik hiervoor altijd de soort met boekweit en geroosterde ontbijtgranen van de Jumbo at. Die was heerlijk en prima in tegenstelling tot het nieuwe en duurdere product.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*