Review: I sea pasta

Willem Sodderland, liep in 2013 een bijzonder zeewier tegen het lijf, Himanthalia. Het had zich zo goed vermomd als tagliatelle dat hij eerst niet door had dat hij zeewier at. En dat bracht hem op de simpele, inspirerende gedachte:

Wat als we zeewier ook echt als pasta gaan eten?

I sea paste 03

Vanuit deze gedachte is een nieuw bedrijf ontstaan: Seamore, met het doel om de zeewier pasta I sea pasta op de markt te brengen. Het grote voordeel van I sea pasta is dat het niet alleen gezond en lekker is maar ook een stuk minder calorieën bevat. Goed is voor mensen met een gluten allergie, mensen die geen koolhydraten willen eten en/of mensen die willen afvallen.

I sea pasta is nog niet op de markt. Sinds 1 april loopt er een Crowdfunding campagne om ervoor te zorgen dat I sea pasta op de markt komt en voor iedereen beschikbaar en betaalbaar wordt. Voor meer informatie, kijk op www.seamorefood.com. Of check de Facebook account https://www.facebook.com/seamorefood

Wat vind ik er van?

​Ik kreeg de vraag of ik het leuk vond om te proeven, testen en te experimenteren met I sea pasta. En ik was meteen enthousiast: Een nieuwe glutenvrije pasat en ook nog gezond! Het is onbewerkt en bevat voedingsstoffen die je normaal te kort komt in het glutenvrije dieet. Zoals jodium (14,6 mg), ijzer (2,5 mg) en vezels.

Een paar dagen later ontving ik een pakketje met 2 zakken I sea pasta en een mooi vormgegeven boekje met informatie, tips en recepten.

Van 1 zak konden we met z'n 4-en eten. De eerste keer maakte ik het met zalm, de tweede keer met een traditionele bolognaise saus en van het restje maakte ik een salade.

 I sea pasta 01 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als je de I sea pasta kookt, lijkt het alsof je de zee in huis haalt: Het schuimt, het golft en bovenal ruikt het naar de zee.

Manlief vond het stinken. Maar bij mij haalt het herinneringen naar boven van heerlijke luie dagen aan zee.
Met vis wilde hij het nog wel proeven. Hij vond het niet vies.
Maar met bolognaise wilde hij het niet eens op zijn bord hebben…
En tja, als papa het niet wil, willen dochters natuurlijk ook niet!

In het boekje staat dat je de I sea pasta 45 minuten moet weken in koud water. Op die manier zou de zee-geur minder aanwezig zijn. Helaas, bij ons werkte het niet.

Ik vond de geur tijdens het koken inderdaad wat overheersend. Maar bij het eten proefde ik daar helemaal niets meer van. Het heeft een neutrale smaak, voelt als een stevige tagiatelle.
Na de pasta met bolognaisesaus moest ik nog roeien. Eerst was ik bang voor een brok in mijn maag, zoals ik normaal wel eens heb na het eten van pasta. Maar bij de I sea pasta had ik daar helemaal geen last van!

Kortom: Als het aan mij zou liggen, zou ik meteen een Smikkelpakket bestellen. Helaas moet ik ook rekening houden met mijn tafelgenoten…

– Ondanks dat ik dit product gekregen heb, is dit wel volledig mijn eigen mening. Lees meer op Reviews en onafhankelijkheid. –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*