Review: Le bonbon Franc

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEen tijd geleden kreeg ik een berichtje van Le Bonbon Franc: "Vinden jullie het misschien leuk om een bakmix van mij te testen?"
Ik had Le Bonbon Franc al een paar keer langs zien komen op de social media. En ook hun website had ik uitvoerig bestudeerd. Ik was nieuwsgierig. Maar het was er nog niet van gekomen om iets te bestellen.
Dus toen ik het aanbod kreeg om een bakmix te testen, zei ik volmondig ja.
Hieronder kan je lezen wat ik er van vond. Maar ook mijn familie en collega's gebruikte ik als proefkonijn.

Over Le Bonbon Franc

Le Bonbon Franc gebruikt biologische grondstoffen met traagwerkende suikers. De bakmixen worden gezoet met kokosbloesemsuiker. Ze gebruiken ook geen witte rijst en mais- en aardappelzetmeel omdat ze van mening zijn dat mensen met een darmziekte voeding binnen moeten krijgen waar je lichaam iets mee kan en geen vulling zonder voedingsstoffen.

Zelf bak ik vooral met zelfgemixte bakmixen. Juist wel met rijstmeel van de Toko of met een standaard glutenvrije bloem, bv van Doves. Omdat dit goedkoper is en omdat ik ondertussen een paar lekkere recepten op mijn repertoire heb staan. Maar ook omdat ik vind dat een feestje best een beetje ongezond mag zijn. Ook al gebruik ik steeds meer haver en boekweit in mijn baksels. Nu mijn dochters steeds meer zelfstandig gaan bakken, zie ik (ook) de grote voordelen van bakmixen. Daar komt nog bij dat de bakmixen van Le Bonbon Franc er erg gezond, maar vooral ook erg lekker uit zien.

Spinazie Powertaart en Willie Carrotcake

Ik was erg benieuwd naar de Spinazie Powertaart en de Willie Carrotcake
Ik maak regelmatig een spinaziequiche. Zelfs mijn dochter van 6 maakt regelmatig spinazietaart (zonder bodem). Ze smult er van. Maar dit is een zoete taart. Ik was er erg benieuwd naar. Maar nog meer nieuwsgierig ben ik of mijn dochters het durven te proeven ;-).

Worteltjestaart maak ik ook regelmatig (zie mijn blog worteltjestaart). Ben ik echt fan van. Ik was benieuwd naar de worteltaart van Le Bonbon Franc: Hij is een stuk gezonder. Is hij ook een stuk lekkerder?

Mijn bevindingen

De zak ziet er fantastisch uit. Echt een cadeautje. Ze ruiken ook zo lekker, ook al voordat ik ze open maakt.
Dat open maken moest helaas lang op zich wachten. Ik had geen gelegenheid om het uit te proberen. Helaas is de uiterste houdsbaarheidsdatum niet erg lang. Dus voor mijn verjaardag moest ik ze wel maken ;-).

Spinazie powertaart willie carrotcake

Mijn dochters wilden graag meehelpen. Maar eigenlijk vond ik het recept nog best ingewikkeld. De lettertjes waren klein en ik kon slecht terugvinden waar ik was. Maar toen ik de kids eenmaal de keuken uit gestuurd had en me beter kon concentreren, viel het eigenlijk heel erg mee. Ja, er zijn wat meer handelingen en wat meer toevoegingen dan ik gewend ben van kant-en-klaar-mixen. Maar dat vind ik juist wel fijn. Heb ik tenminste nog het idee dat ik er ook zelf iets aan toegevoegd heb. Ik houd niet zo van pakjes en zakjes, en dat ik niet zo kan opnoemen wat er in zit.

Zowel aan de Spinazie Powertaart als aan de Willie Carrotcake moeten worteltjes toegevoegd worden.
Van de Spinazie Powertaart moest ik torentjes bouwen, de Willie Carrotcake ging makkelijker, in muffinvormpjes.
En wat moest ik doen met de taart die over was na het bouwen van de torentjes? Jammer dat er nog relatief veel 'verspilt' wordt. Ik gebruikte de stukjes en kruimels als ontbijt, mmmm!gallery

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
de Spinazie Powertaart

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
de Willie Carrotcake

En wat vonden de proefkonijnen?

De gebakjes zien er bijzonder en gezond uit. Ik vond het grappig om te zien wie deze gebakjes uit wilde proberen, en wie voor de standaard cakejes of appeltaart ging.

De gebakjes smaken minder zoet dan je zou verwachten. Maar als je dat weet (en dus niet teleurgesteld wordt bij de eerste hap), zijn ze erg lekker.
De Spinazie Powertaart kan wel iets meer bite gebruiken, een iets uitgesprokener smaak. Maar ziet er wel prachtig uit, en dat maakt veel goed.
De Willie Carrotcake (zeker met topping) werd door iedereen erg gewaardeerd. "Wat voor kruiden zitten er in?".
Ja jammer, dat kon ik dus niet zomaar beantwoorden.

Mijn dochters wilden helaas de gebakjes niet proeven. Wat de boer niet kent…

Ik ben erg benieuwd naar de andere producten van Le Bonbon Franc: de Feel Good Brownies, en de chocoladedrank. En als ik die ga bestellen, bestel ik ook meteen weer die Willie Carrotcake!

 

Ondanks dat ik de artikelen gekregen heb, is dit wel volledig mij eigen mening. Zie mijn blog Reviews en onafhankelijkheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*