Smaaktest glutenvrij brood

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIngrid van Meerdanglutenvrij organiseerde samen met Roelina van De Dames Dijk een smaaktest. Een smaaktest van glutenvrij brood. Welke is de lekkerste, welke is absoluut niet lekker en zijn die broden ook nog gezond?

Afgelopen vrijdag waren we met 6 vrouwen bijeen om brood te proeven. 10 glutenvrije broden die (makkelijk) in de supermarkt verkrijgbaar zijn.

Zoals gezegd, we waren met z’n 6-en: 2 vrouwen met coeliakie, 2 vrouwen die glutenvrij eten (maar geen coeliakie hebben) en 2 vrouwen die nog nooit glutenvrij brood hebben gegeten (maar wel voedingsdeskundigen zijn).

We hadden 10 soorten bruinbrood: Yam licht meerzaden, Yam donker meerzaden, Genius meerzaden, Schar rustica, Schar meesterbakker vital, Schar meesterbakker mehrkorn, Consenza, Livwell meerzaden, Damhert en Livwell bruin.

We moesten goed proeven, de broden beoordelen op korst, geur, structuur, mondgevoel, zoet en zout. En tenslotte de waardering. Ik waardeerde slechts 1 brood met goed: Genius meerzaden.
En 2 broden met slecht: Schar meesterbakker vital en Consenza.

Wat de anderen van de broden vonden en de voedingswaarde van de broden, kan je lezen op Meerdanglutenvrij en De Dames Dijk.

20141010 brood proeven

Eén antwoord op “Smaaktest glutenvrij brood”

  1. Pingback: Recept: boerenkool smoothie | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*