Special etiketteringswetgeving van De Slager

Vakblad De Slager voorkantAfgelopen zomer was ik uitgenodigd bij Keurslager Steltenpool. Om mee te denken over hun glutenvrije producten.

Naar aanleiding van de blog die ik hierover schreef, kreeg ik een berichtje van het vakblad De Slager. Dat ze bezig waren met een een Special over de nieuwe etiketteringswetgeving die op 13 december ingaat.

“Slagers moeten vanuit die wetgeving hun voorverpakte producten etiketteren en daarnaast informatie over allergenen kunnen geven aan klanten over alle niet-voorverpakte producten. Een uitdaging (en een kans!) voor de slagers, maar een uitkomst voor de consument. In deze Special laten we ook consumenten aan het woord. Jouw verhaal is heel treffend. Mogen we deze blog overnemen in onze Special?”

Ja, natuurlijk!
Afgelopen maand verscheen de special, met daarin mijn artikel.

Ik vind het een duidelijke uitgave, met daarin aangegeven aan welke plichten de slagers per 13 december 2014 moeten voldoen, hoe ze dat kunnen doen en wat voor kansen zij hierbij kunnen zien. Daarnaast zijn er 2 verhalen opgenomen van consumenten. Consumenten voor wie deze regelgeving is bedoeld. De ene gaat over coeliakie (die van mij), de andere over een kindje met heel veel verschillende soorten allergieen. Hieronder kan je een aantal pagina’s uit de special lezen.

Vakblad De Slager voorkant

De Slager – Glutenvrij

Productinformatie De Slager

4 antwoorden naar “Special etiketteringswetgeving van De Slager”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*