Syrische vluchtelingen met coeliakie

awad"Mama, blijf je bij me? Ik kan niet slapen als jij niet bij mij bent."
"Nee liefie, ik blijf niet bij je. Maar ik ben vlak bij. Er kan je niets gebeuren."

Een gesprekje dat ik regelmatig voer met mijn dochter. En regelmatig moet ik denken aan de moeders die dit niet tegen hun kinderen kunnen zeggen. Die niet kunnen garanderen dat hun kinderen veilig zijn. Die morgen misschien weer moeten vluchten voor geweld. En hoe zou dat gaan met een kind dat het schaarse eten dat er is niet kan eten? Omdat het coeliakie of een andere voedselintolerantie heeft? Het heeft honger, er is eindelijk eten, maar het mag niet…

Vandaag las ik een artikel over kinderen uit Syrie met coeliakie. Wat lijkt me dat moeilijk… En wat fijn dat deze kinderen geholpen worden!

3 antwoorden naar “Syrische vluchtelingen met coeliakie”

  1. Mooi stukje Mirjam. Goed om te zien dat ze ondanks de ellendige situatie waar ze in zitten toch kans zien glutenvrij eten te krijgen. Hoewel dat vast niet geldt voor de mensen die niet naar Turkije hebben kunnen vluchten.

  2. Dankjewel voor het delen, Mirjam. Ik ben benieuwd wat de reden is dat de kinderen bij binnenkomst gescreend worden op coeliakie. Zal er een verhoogde kans zijn bij mensen uit Syri├ź? In elk geval goed werk van UNICEF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*