Tag: 10 jaar geleden…

Deze tag lijkt op het eerste gezicht niets met coeliakie te maken te hebben. Maar 10 jaar geleden was ik herstellende van de ziekte die coeliakie heet. Ik had maanden lang thuis gezeten en was net weer aan het werk.

Deze week las ik op Facebook een bericht van iemand die net de diagnose heeft en zo veel moeite heeft met eten tijdens uitjes. Ik moest aan mijn tijd net na de diagnose denken (maart 2007, dus 10 jaar geleden). Mijn uitje was naar de groenteboer om de hoek. Aan de arm van manlief, omdat ik bang was dat ik neer zou gaan. Daarom vul ik nu deze tag in.

Gelukkig was mijn gezondheid in augustus 2007 al weer een stuk beter.

Tien jaar geleden was mijn leeftijd…

30

Tien jaar geleden was ik verliefd op…

net-getrouwd

Mijn man!
We waren al 10 jaar samen en net getrouwd.

Tien jaar geleden woonde ik …

In hetzelfde huis als nu. Al is er in de loop van de tijd wel veel veranderd en verbouwd.
En natuurlijk zijn de kinderen er bij gekomen, en daarbij heeeeeel veel spullen.

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…

Niet hele andere dingen dan nu. Soms een rokje met een shirtje, soms een jurkje, maar meestal een spijkerbroek. Grappig, ik heb onlangs soortgelijke schoenen gekocht als op bovenstaande foto. En die armband (van mijn oma), die moet ik ook maar weer eens gaan dragen!

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…

Naar mijn werk!
Op 21 augustus schreef ik aan mijn vriendinnen:

Gister ben ik voor de laatste keer naar de arbo-arts geweest. Ik ben weer volledig arbeidsgeschikt verklaard!

Ik werk al 3 weken weer 8 uur per dag, en dat gaat erg goed. Het werken op zich lukt goed, ik kan me goed concentreren, ben niet erg moe als ik thuis kom. Ik moet alleen erg wennen aan het gebrek aan vrije tijd, aan het weer moeten haasten om de juiste boodschappen binnen te krijgen.

Vanaf april was ik weer voorzichtig aan het werk gegaan. Begonnen met 3 uur per dag, de maand daarna 4 uur en zo verder. Regelmatig ging ik na mijn werk het bos in. Een uurtje voelen, nadenken, neuroten of gewoon genieten van de natuur. Vanaf dat ik weer volledig ging werken kon dat helaas niet meer.

Tien jaar geleden sliep ik ’s ochtends tot…

Ik denk tot 7 uur. Ik moest immers om half 9 op mijn werk zijn.
In de maanden daar voor had ik heel veel geslapen. Helaas kon dat niet meer toen ik weer volledig aan het werk was. Maar ik voelde me ook zo veel beter! Het extra slapen was niet meer nodig.

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik…

.. nu nog steeds klachtjes zou hebben. Ik dacht dat ik na de herstelperiode helemaal klachtvrij zou zijn. En alhoewel ik me nu goed gezond voel, heb ik wel regelmatig klachtjes.
Maar zijn die te wijten aan de coeliakie of aan mijn drukke leven, zoals mijn arts suggereert?

Ik had ook nooit gedacht dat het moederschap zo intensief zou zijn.

Tenslotte had ik nooit verwacht dat ik coeliakie in zo iets positief kon omzetten. Dat ik nu dagelijks mensen help in hun zoektocht in het glutenvrije leven.

Tien jaar geleden luisterde ik naar…

Niets. Ik was te snel afgeleid als er ook nog muziek op de achtergrond stond.

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…

Mijn werk.
En ik was vrijwilliger bij een mailgroep van Lieve Engeltjes.
Verder had ik niet veel energie over.

Tien jaar geleden droomde ik over…

Een kindje. Een kindje voor wie ik wel mocht zorgen.

Tien jaar geleden wilde ik…

Zwanger worden!
En tegelijk ook niet. De zwangerschap daarvoor was immers goed fout gegaan en ik was zo bang dat dat weer zou gebeuren…

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over 10 jaar…

Dacht? Nee, hoopte. Want er van uit gaan vond ik te eng.
Tien jaar geleden hoopte ik dat ik over 10 jaar 2 kinderen zou hebben om voor te zorgen, dat Erik en ik nog bij elkaar zouden zijn, dat ik een leuke baan had, weer gezond zou zijn en mijn vriendinnen vaker zou zien.

De eerste 4 zijn gelukt. De laatste helaas nog steeds niet…

– Deze tag werd bedacht door “Simone zegt” maar die website bestaat niet meer. –

2 antwoorden naar “Tag: 10 jaar geleden…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*