Tag: 14 vragen over bloggen

Als ik aan bloggen denk, dan denk ik aan schrijven, mijn gedachten ordenen, heel veel onderwerpen waar ik nog iets mee wil, de juiste formulering voor een zin. En ja, ik denk ook aan het juiste plaatje erbij, promoten op de social media en aan de technische kant waar ik toch echt wat meer mee moet doen.

Vandaag beantwoord ik 14 vragen over bloggen.
Ik zag deze tag voorbij komen op Blogtrommel en hij werd ooit bedacht door Romy van Dochterlief.

1. Hoe werd jij bevangen door het blogvirus?

Een vriend had een aantal blogs, over vliegtuigen enzo. Toen wij ons huis kochten en gingen verbouwen, besloot ik ook een blog bij te gaan houden voor vrienden en familie die we in die periode nauwelijks meer zagen. Langzaam maar zeker werden deze fotootjes en verhaaltjes persoonlijker. Over mijn reizen, zwangerschappen en coeliakie. En op 10 mei 2012 besloot ik deze ‘verhaaltjes’ te splitsen en ook een blog te starten over coeliakie en mijn glutenvrije leven.

2. Wat is je favoriete blogplek?

In de studeerkamer, achter de computer. Alles bij de hand, lekker rustig, grote pot thee er bij.

3. Heb je een vaste blogroutine?

Ik probeer elke maandag en elke vrijdag een blog te plaatsen. Aan het begin van de maand een lijst met de beste glutenvrije blogs van de maand ervoor en en blog met Facebookberichten. De rest van de maand een variatie met ervaringsverhalen, medische verhalen Daarnaast is elke 15e van de maand #wijbloggenglutenvrij.
Maar ik heb geen routine hoe en wanneer ik deze blogs schrijf. Soms ben ik in de mood en werk ik in no-time 5 blogs uit tot publicatie. Soms moet ik er wat meer moeite voor doen. Er staan op het ogenblik 185 concepten klaar om uitgewerkt te worden. Dus aan inspiratie zeker geen gebrek!

4. Social media-fanaat of liever offline?

Liever offline, dat is veel rustgevender. Maar ik vind het ook heerlijk om op Facebook en Instagram te snuffelen, daar mensen te helpen met hun vragen en ideeën opdoen voor nieuwe blogs.

5. Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?

Ik heb ondertussen 1.481 artikelen geschreven. Ik wil niet zeggen dat ze allemaal goed zijn (want ik moet hoog nodig eens opruimen en samenvoegen). Maar ik heb er zeker geen spijt van!

6. Op welk artikel ben je juist heel trots?

In 2014 schreef ik een artikel over Mijn favoriete blogpost.
Ik noemde heel veel artikelen waar ik trots op was (en nog steeds ben). Ondertussen zijn er heel veel artikelen bij gekomen. Maar het artikel waar ik toen het meeste trots op was, ben ik nu nog steeds: Boris & Sanne. Daarin staat waarom ik me inzet voor de bekendwording van coeliakie.

7. Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op een dag?

1.074 op 19 december 2016
Toen schreef ik een blog over Glutenvrije kibbeling.

8. Spiegelreflexcamera of telefoon gebruiken als camera?

Er tussen in. Ik gebruik een compactcamera waarop ik wel zelf instellingen kan wijzigen. Kan makkelijk in mijn jaszak en heeft veel betere kwaliteit dan een telefoon. Zeker als het wat donkerder is. En het is immers vaak donker als ik eet.
Maar als ik die camera niet bij de hand heb, gebruik ik mijn telefoon.

9. Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?

Ik vind het niet leuk om bezig te zijn met de technische kant van mijn blog. En dat doe ik dan ook veel te weinig…
Gelukkig heb ik een man die dat wel leuk vindt! <3

10. Wat is jouw beste eigenschap als blogger?

Dat ik na meer dan 10 jaar nog steeds enthousiast blog. Dat ik de onderzoeken en social media bij houd. En dat ik zo veel mogelijk mensen probeer te helpen bij hun vragen over coeliakie en het glutenvrije leven.

11. Alle artikels zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?

Zo af en toe vind je op mijn blog een verhaal van iemand anders. Meestal is dat een interessant verhaal over zijn/haar glutenintolerantie of glutenvrije reis. Ik vind het belangrijk om zo de verschillende kanten van het glutenintolerantie-spectrum te belichten. Soms schrijven deze gastbloggers het artikel zelf. Maar vaak moet ik ze even helpen in de vorm van vragen stellen of redigeren van de tekst. Je vindt deze artikelen onder interviews.

Maar de meeste artikelen schrijf ik nog steeds zelf. Ik vind het leuk om te schrijven!

12. Heb jij typische blogger-kenmerken?

Hiervoor heb ik even gespiekt bij Ben: 10 eigenschappen van een succesvolle blogger. Ik denk dat ik deze eigenschappen allemaal wel heb…

13. Hoeveel foto’s moet je maken voordat je de perfecte selfie hebt?

Geen. Daar ben ik mee gestopt. Als ik goede foto’s van mijzelf nodig heb, laat ik die door iemand anders maken. En ik accepteer dat de selfies geen goede foto’s zijn.

14. Wat is jouw ultieme wens voor de blog?

Bij tijd en wijlen droom ik ervan om van deze blog mijn werk te maken. Om hier genoeg mee te verdienen om minder bij de gemeente te gaan werken (zie hier wat ik daar doe). Maar meestal vind ik het gewoon een leuke hobby. Een hobby waarmee ik hopelijk heel veel mensen kan helpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*