Tegen inzakken brood

Op het coeliakieforum kreeg ik de tip:
Ook zou je nog kunnen proberen om 2  van die gele vitamine C pilletjes fijn te wrijven en door het deeg doen. Dit zou inzakken van het brood kunnen tegengaan.”
Helaas kan niemand mij uitleggen hoe dit (scheikundig gezien) werkt.
Kan iemand van mijn lezers mij helpen?

2 antwoorden naar “Tegen inzakken brood”

  1. Via het coeliakieforum kreeg ik het volgende antwoord:
    “Heel exact weet ik niet hoe het zit maar vitamine C in de vorm van ascorbinezuur is een sterk zuur wat wordt omgezet in CO2 bij aanwezigheid van zuurstof (tijdens het kneden komt er zuurstof in je deeg). Het gaat dus “gassen” waardoor je brood luchtig wordt. Gist houdt ook CO2 vast. Weet niet precies de verschillen in werking of juist samenwerking.”
    Dank je wel Panifex!

  2. Nog een reactie via het coeliakieforum:
    “idd geeft vit c extra CO2 maar ook de afvalstoffen van gist zijn oa CO2. Dus extra lucht. Maar die lucht moet niet ontsnappen en daarvoor zitten er eigenlijjk gluten in het brood. Wij mogen dit niet dus een gluten vervanger zoals fiberhusk gebruiken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*