The Very Inspiring Blogger Award

awardHoera!

Ik heb The Very Inspiring Blogger Award gekregen van Elize van Stories of a Coeliac! (lees haar blogpost hier)
Ik ben helemaal vereerd. Inspirerend. Pfoe he. Ik wist dat veel mensen mijn blog met plezier en interesse lezen. Maar inspirerent vind ik nog groter compliment. Dank je wel Elize!

Wat is dat dan, die very inspiring blogger award? Dat is een virtuele prijs die rondzwerft in de bloggerswereld. Bloggers nomineren elkaar voor deze prijs en die kunnen h'm vervolgens weer doorgeven. Net zoiets als de Liebster Award dus.
De bedoeling is dat ik 7 (nutteloze) feitjes over mijzelf vertel en een aantal andere bloggers nomineer voor deze award.
(Op de site van CarolienGeurtsen vind ik dat ik 15 bloggers moet nomineren, maar dat vind ik te veel).

7 nutteloze feitjes

 1. Toen ik aan mijn man vroeg of hij nutteloze feitjes, of rare gewoontes van mij kon noemen, zei hij: "Je kan fietsen."
 2. Van mijn 7e tot mijn 18e heb ik klarinet gespeeld. Daarna ging ik op kamers. En omdat klarinet een vrij doordringend geluid geeft, speelde ik toen nauwelijks meer. Ik heb nog even een opleving gehad toen ik samen met een pianist ging spelen. Ik leerde hem kennen tijdens mijn bijbaantje als serveerser in een bistro. Maar ben weer gestopt toen ik een 'echte' baan kreeg. Sindsdien ligt mijn klarinet bijna altijd in de kast. Heel soms pak ik hem weer op, maar het gaat veel minder goed dan ooit. Is te frusterend…
 3. Ik lees altijd een boek voordat ik ga slapen.
 4. Nog een bed-weetje: Als ik slaap, heb ik mijn voeten meestal buiten de dekens.
 5. In het Amazonegebied in Ecuador viel ik van een hoge steen af. Ik blesseerde mijn enkel en kon niet meer lopen. Met slecht weer heb ik nog steeds last van deze enkel.
  – Mijn gids droeg mij terug naar het dorp. Met heet water, zout en citroen maakte hij van die tennisbal die mijn enkel was geworden weer een pingpongballetje. Daarna ging hij boomschors zoeken, die hij er om heen bond. De rest van de vakantie heb ik hinkelend en strompelend doorgebracht. –
 6. Ik draag meestal hoge hakken naar mijn werk (als het kan) en lage thuis (als ik achter fietsjes aan moet rennen).
 7. Ik heb gewoond in Lisse, Ter Apel, Oegstgeest en Haarlem.

De nominaties

Al eerder kon je lezen wat mijn lievelingsblogs zijn (of waren, want misschien zijn daar wat verschuivingen in ontstaan).
Maar een blog die mij inspireerd, is toch nog een stapje verder.
Inspireren: "bezielen, iemand tot iets aanzetten" (//www.etymologiebank.nl/trefwoord/inspireren)

Helaas kan ik Elize niet meer nomineren. Want haar blog Stories of a Coeliac vind ik erg inspirerend en lees ik erg graag. Ze schrijft lekker leesbaar en over interessante onderwerpen. Bijvoorbeeld de interviews met andere glutenvrije studenten. Daarnaast is zij een lieve en leuke vrouw. Ik heb haar 2 keer ontmoet: Bij een High Tea bij de Gebaksjuwelier en bij de Bloggers High-tea. Ik had leuke gesprekken met haar. En ik vind haar initiatieven tijdens de Celiac awareness month fantastisch!
Elize inspireerd mij om wat verder te denken dan de blogjes die ik normaal zou schrijven. Zo vind ik haar interviews interessant en leuk geschreven. En vind ik de maandelijkste uitdaging met Suzanna (van Home of Comfort) erg leuk om te volgen (en soms stiekem aan mee te doen).

Zo kom ik meteen bij mijn eerste nominatie: Suzanna van Home of Comfort!
– Nominaties zijn in willekeurige volgorde –
Suzanna heeft zelf geen coeliakie en kan gewoon gluten eten. Toch doet ze het niet, omdat haar man Thomas coeliakie heeft en zij hem niet wil besmetten.
Zij schrijft over (glutenvrij) eten, over bijzondere dingen die ze in winkels vindt (product reviews) en over andere dingen.
Zij inspireert mij, omdat ze op een andere manier koopt, kookt en eet dan ik. Zo vindt ze in de meest vreemde winkels de meest lekkere (?) glutenvrije artikelen (bv de Crispy Crisps bij de Action). En zoals ik hierboven ook al noemde: De maandelijkse uitdaging met Elize vind ik leuk om te volgen (en soms stiekem aan mee te doen).

Als tweede wil ik Paula (de Gebaksjuwelier) nomineren.
Paula als mens inspireerd mij met haar doorzettingsvermogen en vrolijkheid. Paula deed een bakkersopleiding, waarbij gehamerd werd op het belang van gluten. Zij werd gegrepen door de vraag: "Wat als je geen gluten mag?". Ondertussen bestaat haar glutenvrije bakkerij al bijna een half jaar (en haar gebakjes zijn heerlijk)!
Paula als blogger inspireerd mij omdat ze in gaat op de theorie achter het bakken. Maar ze gaat ook in op de 'problemen' achter het hebben van coeliakie.
– Paula, ik weet dat zo'n soort Award niet bij jouw site hoort en dat je er waarschijnlijk niet op in gaat. Ondanks dat wil ik jou deze award graag geven. –

Als derde nomineer ik Chantal van The Dutch Celiac. Samen met Chantal begon ik ooit de blogweek, wat nu verder gaat in #wijbloggenglutenvrij.
Chantal inspireerd mij door haar worstelingen met haar blogs: blogdip, wel/niet doorgaan, geen inspiratie meer. Het klinkt tegenstrijdig, dat ze mij daarmee inspireerd. Want ik heb dat eigenlijk nooit. Inspiratie genoeg! (Helaas te weinig tijd om alle inspiratie uit te werken). Maar juist daardoor raak ik extra geinspireerd. En ben ik blij dat het bloggen mij zo moeiteloos (?) af gaat en mij energie geeft.
Daarnaast is The Dutch Celiac gewoon erg fijn om te lezen. Herkenbaar, interessant en soms grappig.

Als vierde en laatste nomineer ik Miss Glutenvrij Harmke. Ik bewonder haar manier van schrijven, het inspelen op haar lezers. Haar professionele website (ondanks dat het voor haar ook een hobby is) en de reclame-achtige foto's die van van zichzelf (laat) maken. Ik vind dit inspirerend, omdat het niet mijn manier is. Het laat mij denken over mijn manier. Ik vind het ook bijzonder, omdat de Harmke die ik een aantal keer ontmoet heb (bij de Bloggers High-tea en op de glutenvrije markt), kwetsbaarder over komt dan op haar site.
Haar reviews vind ik fijn om te lezen: Zonder het product af te vallen, weet ze duidelijk te maken wat ze er van vindt. (Zoals bij de review van BoxBites alleen haar favorieten noemen). Door haar bekendheid, kan ze regelmatig kortingen of winacties bedingen. Maar bovenal spat de levenslust en het levensgenieten van het scherm. Ondanks (of juist dankzij) haar coeliakie.

Tenslotte zijn er nog een paar websites die ik erg inspirerend vind, maar niet nomineer (omdat het meer een website is dan een blog, of omdat het een profecionele blog is, of ..). Maar ik wil ze hier wel noemen:

6 antwoorden naar “The Very Inspiring Blogger Award”

 1. Leuk uitgewerkt Mirjam! Leuk om wat persoonlijke feitjes over jou te lezen en het zijn allemaal super websites die je hebt genomineerd! šŸ™‚
  En wat lief wat je over mij en mijn website zegt! Ben blij dat je m’n blogs graag leest!!

 2. Ha Mirjam, wat een eer! Dus nu aan mij de nobele taak om 7 nutteloze feiten over mijzelf te schrijven en een aantal blogs te nomineren. Ik post morgen het nieuwste blog van de Gebaksjuwelier. Hoeveel tijd mag er over heen gaan, zou dus pas over 2 wkn zijn…

  Groetjes, Paula

   

   

 3. Hallo Mirjam, je hebt een leuke manier van bloggen. Ik ben net een paar maanden bezig met mijn blog waarin veel glutenvrije bakrecepten en weetjes over bijzondere meelsoorten. Ik probeer helder te schrijven en smakelijk en niet te vet of zoet gebak te maken. Misschien vind je het leuk om eens te komen kijken!

  Groeten van medeblogster Inostratos

 4. Pingback: Even niet glutenvrij - Gebaksjuwelier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*