Enige tijd geleden probeerde ik tortilla’s te bakken. Zo moeilijk moet het toch niet zijn, in ieder boerendorp in Mexico wordt het gedaan. Maar mij lukte het niet. De pannekoekjes bleven vast zitten aan de pan. Mijn eigenwijze man dacht dat hij het wel kon, maar ook zijn pogingen draaien uit op een fiasco.
De plannen voor zelfgebakken tortilla’s verdwenen mee de prullenbak in…
Er zijn glutenvrije tortilla’s te koop. De Xenos had ze een tijdje. De glutenvrijemarkt.com heeft ze ook, van Nuevo progresso en van Schar.
Maar deze zijn allen een beetje droog.
En toen zag ik opeens op glutenvrijekookhoekje dat je tortilla’s maakt van special gekookt wit maismeel.
En hoera! Mijn Toko heeft deze ook in zijn schappen liggen!
En hoera! Mijn Toko heeft deze ook in zijn schappen liggen!
En hoe ze smaken? Weet ik nog niet. Wordt vervolgd.
Pingback: Recepten te maken | Ik ben glutenvrij
Pingback: goed gesprek in de Xenos | Ik ben glutenvrij
Hallo Miriam,
Ik ben benieuwd of je inmiddels al de Pan maismeel gebruikt hebt om de trotillas te maken.
Ik heb gister cornbread gemaakt van de glutenvrije maismeel van Bioculinair. Helaas was het niet lekker en heb ik de cornbread weggegooid. Misschien kan in de volgende keer de Pan mailsmeel proberen.
Nee, heb het nog steeds niet gebruikt. Staat nog steeds op mijn lijstje…
Pingback: Recepten te maken, update | Ik ben glutenvrij
Nog steeds niet gemaakt?
Jawel hoor ;-).
Ik schreef er vorige maand een blog over.
Link?
https://ikbenglutenvrij.nl/tortillas-van-harina-pan-maismeel-review/