Uitdaging: lekkere recepten met bietjes

In mijn blog over de beste blogs van februari, schreef ik over het food event van Sas Kookt. Zij kreeg 15 recepten met asperges. Mmm! Ik ben gek op asperges. Helaas de rest van de familie niet. Dus meestal eet ik die kilo in mijn eentje op ;-).

Nog zo'n groente waar ik gek op ben: rode bietjes!
En helaas is dat weer een groente waar ze thuis niet warm voor lopen. Daarom probeer ik ook niet vaak iets nieuws met bietjes. Meestal maak ik een salade (met geitenkaas, augurk en een sausje van mayonaise, yoghurt, beetje augurk-zuur, peper en zout) of een smoothie (met banaan, kiwi, sinaasappel en citroen). Veel verder kom ik niet…

Daarom daag ik jullie uit: Geef mij je favoriete recept met rode bietjes.

bietjes smoothie bietjes lunch bietjes salade

Foodblog Event

Het Belgische Foodblog Event is helaas niet meer zo actief. In Nederland heb je vast soortgelijke Foodblog Events, immers de foodbloggers spingen ook als paddestoelen uit de grond. Maar ik heb er nog niet naar gezocht.

Het idee van Food Event was (is?) dat iemand een uitdaging plaatst. Bijvoorbeeld het thema Vakantierecept of Lekker dichtbij.
Meedoen was heel eenvoudig. Je maakte het recept, plaatste het op je site en maakte link naar de organisator.

Leuk idee toch?

Mijn uitdaging aan jullie

 1. Maak jouw favoriete gerecht (drankje, hapje…) met bietjes en vertel ook kort even waarom.
  (Als je geen zin hebt om het gerecht te maken, is alleen het recept plaatsen ook goed)
 2. Plaats het op je website, vermeld erbij dat je meedoet aan mijn uitdaging en link in je bericht naar deze blogpost;
 3. Plaats een reactie onder dit bericht en vermeld dat je meedoet aan de uitdaging;
 4. Plaats je recept uiterlijk woensdag 15 april 2015.
 5. Ten laatste op woensdag 22 april maak ik de winnaar bekend.

Heb je geen blog maar wil je wel meedoen? Stuur dan even aan mailtje (recept + foto) naar info@ikbenglutenvrij.nl

9 antwoorden naar “Uitdaging: lekkere recepten met bietjes”

 1. Gepofte bietjes:

  olie mengen met honing en balsamicoazijn (1:1:1)

  voorgekookte bietjes door het mengsel rollen

  bietjes per stuk op stuk folie leggen folie om de biet vouwen, restant van de dressing in de pakketjes gieten

  pakketjes dicht vouwen

  ​15 minuten op 180•C

  pakketje een beetje open maken

  ​stukje zachte geitenkaas op het bietje leggen

  2 minuten onder de grill

  klaar

   

 2. Pingback: Het lekkerste bietjes-recept | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*