Update: Mijn (glutenvrije) voornemens

Op 1 januari plaatste ik een lijst met glutenvrije voornemens. De eerste helft van het jaar voorbij. Kan ik al dingen van mijn lijstje afstrepen?

 

 

 

 

 

 

Bron foto

  • Mirthe begeleiden in haar eerste stappen in school. check

​Mirthe doet het erg goed op school. En (haast nog belangrijker) de school en de andere ouders doen het ook erg goed. Tot nu toe was elke (!) traktatie helemaal glutenvrij, of was er een apart zakje voor Mirthe. Soms vertrouwde de juf het niet helemaal, en kreeg ze toch iets uit haar trommeltje.
Bij de overblijf zit ze in een groepje met haar klasgenootjes, maar staat haar tafeltje een klein stukje los van de anderen.
Het klaslokaal blijft goed schoon en de kinderen wassen regelmatig hun handen.
En bij festiviteiten wordt er altijd met mij overlegd over een eventueel alternatief.

Daarnaast speelt Mirthe regelmatig bij verschillende vriendinnetjes. Daar krijgt ze een stuk fruit, een rijstewafel of een ijsje. Super dat het zo kan!

  • Naar The Free From shop, een volledig glutenvrije winkel in Apeldoorn​

  • ​Naar The Welsh Bakestone, een volledig glutenvrije bakker in Scheveningen. En meteen een dagje Scheveningen/Den Haag er aan vast plakken?

  • Een weekendje Dordrecht en een bezoek aan Puur, een volledig glutenvrije lunchroom (of gewoon voor een kopje koffie met).

Hier ben ik nog niet geweest, maar een weekendje Dordrecht met een vriendin staat al wel gepland!

Ik ga binnenkort de brood bakworkshop volgen. Ben benieuwd!

In april hebben we een kinder-bakworkshop gevolgd. Het was heel erg leuk! Al vond Mirthe het wat vermoeiend en trok ze zich af en toe terug in een hoekje.
Maar Eva vond het wel heerlijk om nieuwe dingen te leren. En ik vond het fijn om andere ouders te spreken!

De Coeliakiemaand afterparty was in de Glutenvrije winkel in Amsterdam. Wat een fantastische winkel! En wat een leuk mens is die Nadia. Als je in de buurt bent, moet je zeker eens langs gaan. Ook voor de glutenvrije artikelen, die ik nog niet kende.

​Gedaan! Lees mijn blogs Nederlandse Coeliakie dag 2015, Lezing: Recht op gezonde voeding en Presentatie: Alle kinderen in NL screenen op coeliakie?
Binnenkort (?) zal ik nog artikelen plaatsen over de uitslagen van het Prevent CD onderzoek en opmerkelijkheden die ik hoorde tijdens het medisch forum.

  • Op de 1e van de maand een recept uit een kookboek plaatsen. check

Dit heb ik niet elke maand gedaan, maar wel regelmatig. Zie Kookboek, kookroman, kookfilm: gevulde paprika’sHet Zuid-Afrikaanse Kookboek: BobotieKookboek: Haas wil worteltjestaart en Kookboek: Glutenvrij en 100% lekker!

Ik blijf het zo leuk vinden! Om zelf iets te verzinnen, maar ook om de andere blogs te lezen. Sinds onze start, heb ik slechts 1 keer over geslagen. Dit jaar kon je lezen: 

  • Recepten maken van mijn lijst Recepten te maken (1). Dit is een lijst met recepten die ik nog nooit gemaakt heb, maar erg graag een keertje wil uitproberen. 

Oh oh… Ik heb nog helemaal niets van deze lijst gemaakt…

  • Recepten maken van mijn lijst Recepten te maken (2). Dit is een lijst met goedgekeurde recepten, succesrecepten. check

Deze recepten heb ik bijna allemaal dit jaar 1 of meerdere keren gemaakt.

  • Leuke ontmoetingen met andere glutenvrije mensen.​ check

  • En natuurlijk: Aan iedereen die het enigszins horen wil, blijven uitleggen wat coeliakie is en wat glutenvrij eten in houdt. check

Met als hoogtepunt natuurlijk de coeliakiemaand!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*