Valentijnsdag food tag

valentijn

Valentijnsdag?
Het is toch al lang valentijnsdag geweest?

Klopt! Maar ik heb deze tag even bewaard voor vandaag. Want vandaag ben ik jarig. En morgen ben ik 19 jaar samen met mijn lief! (waarvan 9 getrouwd)

1. Wanneer hebben jij en jouw Valentijn elkaar leren kennen?

Vandaag ben ik jarig. Ik word 39.
Op mijn 20e verjaardag (vandaag dus 19 jaar geleden) vierde ik mijn verjaardagsfeestje met vrienden op mijn studentenkamer. Na een tijdje was het bier op en besloten we naar de sociëteit te gaan. Hier stond Erik bij de garderobe. We hadden al een tijdje een oogje op elkaar en deze avond gebeurde het: We zoenden!

Ik kende hem dus al langer. Zaten op dezelfde school (HTS), zaten bij dezelfde studentenvereniging, hadden een aantal dezelfde vrienden. Maar we hadden allebei nog een relatie. Maar die donderdag 4 april 1997 niet!

2. Waar was jullie eerste (Valentijnsdag) date? 

Het weekend aansluitend aan mijn verjaardag, ging ik met een groep vrienden zeilen in Friesland. Op zaterdagavond stak ik samen met een vriendin met een roeibootje over, om naar de telefooncel te gaan (ja, ja, lang geleden hadden we nog geen mobieltjes). Hier belde ik Erik op, om een afspraak te maken. Hij nodigde mij bij hem thuis uit voor een wijntje en kaasjes die zondagavond.

Die zondagavond begon het te regenen en kon ik niet meer naar huis ;-).

3. Wat was het eerste gerecht dat je ooit voor je Valentijn gekookt hebt?

Ik weet het niet meer…. Ik weet wel dat ik het niet zelf afgemaakt heb: Een vriendin belde terwijl ik aan het koken was. Ik had haar al lang niet gesproken en ik moest haar natuurlijk bijpraten over de laatste ontwikkelingen in mijn liefdesleven.

Erik en mijn huisgenote hebben samen het gerecht afgemaakt wat ik begonnen was. Maar wat was het ook al weer was? Spaghetti met tonijn? Of bulgur-balletjes, recept gekregen van Syrische vriendin? Beide recepten maakte ik regelmatig in die tijd. Ik weet het niet meer.
– Het was in ieder geval wel met gluten… –

4. Wat is het leukste Valentijnsdag cadeau dat je ooit van hem/haar hebt gehad?

Heb ik ooit wel eens een Valentijscadeau gekregen van mijn lief? Volgens mij niet…
Ik weet wel het mooiste cadeau dat ik van hem gekregen heb: Een reisje naar Lissabon!
Op de foto hieronder had hij net verteld dat we zouden gaan.

2004 huisfeest

5. Champagne met aardbeien gedipt in chocolade   OF   Wijn met een borrelplankje?

Wijn met een borrelplankje!
Al neemt hij dan meestal een biertje ;-).

6. Valentijnsdag cadeau gekocht   OF   zelfgeknutseld?

Zelfgemaakt natuurlijk!

kledingkast

7. Onbijt op eigen bed   OF   Ontbijt op de hotelkamer?

Ik houd eigenlijk helemaal niet van ontbijt op bed. Al die kruimels… Koud half boven de dekens… En de kids die over het bed springen terwijl ik probeer mijn kopje thee van de ondergang te redden…

Doe dan maar ontbijt op de hotelkamer. Een nachtje weg met z'n tweeën, kunnen slapen totdat ik zelf wakker wordt, rustig wakker worden en tijdens het ontbijt bespreken wat we die dag gaan doen.

8. Homemade Valentijnsdiner   OF   Table for 2 in een restaurant?

In tegenstelling tot bij vraag 8, zou ik dit juist leuk vinden met de kids: Een zelfgemaakt valentijnsdiner.
Samen recepten uitzoeken, samen boodschappen doen, samen koken en bakken, samen opeten!

9. Eetbare Lingerie   OF   Eetbare Sieraden?

Verschrikkelijk!
Doe dan maar eetbare sieraden, kan ik ze aan mijn dochters geven.

10. Tot slot, hoe ziet jouw perfecte Valentijnsdag er uit?

Uitslapen en met z'n allen uitgebreid ontbijten aan tafel. Vervolgens een lekkere wandeling door het bos met halverwege een kop thee (met glutenvrij gebakje!). Dan naar huis, kaasplankje bij de open haard. En een heerlijk zelfgemaakt diner van mijn lief.

tea-rose


Ik kwam deze valentijnsdag food tag tegen op Lekker eten met Linda. Maar hij is eigenlijk van Betty's kitchen.

Mocht je de Valentijnsdag Food Tag willen overnemen op jouw blog? Doen! Het is dan wel zo netjes om erbij te vermelden dat de tag van Betty's Kitchen af komt. En via de social media gebruik je #valentijnsdagfoodtag.

6 antwoorden naar “Valentijnsdag food tag”

  1. Allereerst van harte gefelicteerd met je verjaardag en met jullie jubileum!
    En heel erg bedankt voor het overnemen van de TAG 🙂
    Maak er een mooie dag van!
    Groetjes, Betty

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*